Henter kommentarer

Analytiker om dansk regnskab: 'Opmuntrende for investorerne'


Det er opmuntrende for Vestas-investorerne, at selskabet igen er tilbage med sorte tal på bundlinjen efter fire kvartaler med røde tal.

Sådan lyder det fra markedsanalytiker hos eToro Jakob Westh Christensen.

Vestas præsenterede sit regnskab for første kvartal af 2023 onsdag morgen, og her lander omsætningen på 2829 mio. euro og et overskud efter skat på 16 mio. euro. Begge tal var bedre end analytikernes forventning.

Alligevel mener Jakob Westh Christensen, at selskabet har noget arbejde foran sig:

»Selvom resultatet er beskedent, er det opmuntrende for investorerne, at de igen er tilbage i positivt efter fire kvartaler i streg med tab. Den nuværende indtjening er dog ikke tilstrækkelig til at retfærdiggøre selskabets værdiansættelse. Aktien er højt prissat, hvilket indikerer, at investorerne forventer, at Vestas vil forbedre sin fremtidige profitabilitet betydeligt,« skriver Jakob Westh Christensen i en kommentar.

Læs også: Børshus ser langt mindre kurspotentiale i dansk folkeaktie

Jakob Westh Christensen påpeger, at det også er Vestas' ambition at øge driftsmarginerne til 10 pct. og samtidig vækste toplinjen hurtigere end markedet.

»Investorerne skal dog væbne sig med tålmodighed, da 2023 ikke bliver et år med betydelig indtjening for Vestas. På trods af det positive kvartal fastholder ledelsen 2023-guidance med en omsætning på €14,0-15,5 mia. og en normaliseret EBIT-margin på -2 pct. til 3 pct. Derved ser ledelsen stadig en mulighed for en bundlinje med røde tal i 2023. Når et selskab opererer med så små marginer, kan selv mindre tilbageslag skubbe resultaterne i negativt territorium, hvilket er det, som denne guidance afspejler,« lyder det fra Jakob Westh Christensen.

Han vurderer, at vi skal ind i 2024 før investorerne for alvor kan se en vækst i ordrebogen hos vindmøllegiganten og marginer, der er attraktive.

Læs også: Ser potentiale i Bavarians tiltag: 'Man får virkelig noget for pengene her'

Læs også: Sydbank om stort dansk selskab: Opjustering kan være på vej