Henter kommentarer

Analytikerne tror Stora Enso-aktien skal stige 27 pct.


Foto: Stora Enso
Vis mere

Aktien i den finske papirproducent Stora Enso er de seneste 12 måneder steget med 60 pct.

Der er tale om et selskab inden for sektoren 'materialer' med cirka 23.000 ansatte. Men hvad er så udsigterne for det finske selskab fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Stora Enso-aktien, så er der en overvægt af købsanbefalinger.

Der er ifølge Bloomberg 19 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 10 en købsanbefaling, 5 analytikere har en hold-anbefaling, mens 2 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på næsten 27 pct.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

De vurderer, at Stora Enso-aktien kan bevæge sig imod 18 euro.

Den, der er mest positiv over for Stora Enso-aktien, er børshuset Kepler Cheuvreux, der har en købsanbefaling og et kursmål på 22 euro. Et lignende synspunkt finder man hos finanshuset Pareto Securities, der ligeledes har en købsanbefaling samt et kursmål på 20,50 euro.

I den modsatte ende af skalaen finder man Danske Bank, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 15 euro. Det synspunkt deles af børshuset Inderes, der også har en sælg-anbefaling og et kursmål på 15,50.

Stora Enso har en P/E-værdi på 13,60. Det er et tal, der dækker over, hvad du som investor reelt skal betale for en krones overskud efter skat, hvis man køber aktien.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Læs også: Chefstrateg til danske investorer: Dette er min største bekymring