Henter kommentarer

Anbefaler at købe dansk folkeaktie - 'det her er vigtigere end nogensinde'

Foto: Vestas
Vis mere

Vestas nye produktflagskib er med til at beskytte vindmøllegigantens voldgrave.

Det står klart, efter det danske C25-selskab er kommet med en ny opskalering af EnVentus-platformen. Det understreger Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen, der har set nærmere på selskabets nye »produktflagskib på landjorden.«

Vestas-aktionærer har ifølge ham grund til at juble, fordi nye, mere effektive vindmøller gør Vestas' prisforhøjelser på vindmøllerne mere »spiselige« for kunderne.

Læs også: Milliardforvalter om dansk himmelstormer: Det er en global vinder

»Det er mere vigtigt end nogensinde at kunne annoncere og levere nye store, effektive vindmøller, fordi vindmølleproducenterne i øjeblikket er i gang med at gennemføre meget store salgsprisstigninger for at dække blandt andet høje omkostninger til transport og råvarer. Mere effektive vindmøller forbedrer kundernes projektøkonomi og -afkast og kan derfor kompensere for en del af ulempen ved store prisstigninger på vindmøllerne,« forklarer han,

Større og mere effektive vindmøller er med andre ord et vigtigt »værn« for Vestas mod at miste markedsandele i et miljø, hvor vindmøllepriserne stiger.

Læs også: Europa i klapjagt på Putins venner – fastfryser flydende slotte for milliarder

V172- 7,2 MW-møllen øger energiproduktionen med op til 12 pct., og med lanceringen holder Vestas sig »klart forrest« i kapløbet om at kunne levere de største og mest effektive landvindmøller, vurderer aktieanalysechefen.

»Opskaleringen af EnVentus er endnu et vidnesbyrd om, at Vestas på produktudviklingssiden står stærkt, og forspringet bliver et vigtigt element i at fastholde en klar førerposition i de kommende år,« forklarer han.

Læs også: 3 mulige danske aktieguldfugle - strateg fremhæver 'overset' grøn aktie

»Vestas er verdens største vindmølleproducent, og selskabet har i de seneste år leveret en indtjening, der langt overgår selskabets konkurrenters. Derfor bør Vestas også have finansielle muskler til at føre an i produktkapløbet. De hurtige opskaleringer af EnVentus vidner om, at denne skalerbare og modulopbyggede platform er et stærkt kort i kampen om kundernes gunst,« lyder det fra Sydbank.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Vestas-aktien.