Henter kommentarer

Milliardforvalter om dansk himmelstormer: Det er en global vinder


Novo Nordisk-aktien kan sagtens stå over for nye kursstigninger.

Det vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Den danske formueforvalter har godt 17 mia. kr. under forvaltning og fokuserer særligt på nordiske og danske akiter. Aktiechefen har længe været en varm fortaler for aktien i Novo Nordisk, der har specialiseret sig inde for fedme- og diabetesområdet.

Læs også: 3 mulige danske aktieguldfugle - strateg fremhæver 'overset' grøn aktie

»Novo er en verdensklasse langsigtet case, en af de globale vindere, men er ramt af produktionsbegrænsninger på fedmemidlet Wegovy. Melding har været back to full scale i andet halvår 2022, og holder dette har aktien meget mere mere i sig, også for i år.« forklarer han i en kommentar tirsdag.

Investorerne sendte Novo Nordisk-aktien en smule op i markedet mandag. Med et plus på 1 pct. mandag er den danske medicinalaktie steget godt 12 pct. på tre måneder.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har i den forgangne uge hævet sit kursmål på Novo Nordisk-aktien fra 802 kr. til 900 kr. Storbanken gentager i den forbindelse sin køb-anbefaling på den danske C25-aktie.

Novo Nordisk-aktien er steget 5,4 pct. i 2022.

Læs også: Novo-aktien fortsætter opturen - det mener analytikene om folkeaktien

Læs også: Disse aktier sender nu et advarselssignal