Henter kommentarer

Anbefaler at sælge dansk aktie – kun for de risikovillige


Sydbank fastholder sin anbefaling om at sælge SAS-aktier.

Det sker efter, det kom frem, at det skandinaviske flyselskab havde et underskud på 760 mio. svenske kroner i august.

SAS er ramt af både dollarkursen og mangel på passagerer, vurderer aktieanalysechef og luftfartsanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen.

»Styrkelsen af dollaren i august har nok kostet SAS i hvert fald 200 mio. svenske kr. Uanset indikerer tallene dog, at indtjeningssituationen i SAS stadig er langt fra acceptabel. Vores analyse af august-trafiktallene efterlod os med indtrykket af, at SAS i august manglede cirka 200.000 passagerer for at komme tilbage til samme niveau af trafikgenrejsning, som selskabet nåede inden pilotstrejken. Deri ligger utvivlsomt en vigtig kilde til de fortsatte underskud,« skriver Jacob Pedersen i et notat.

Hvis du i øjeblikket har aktier i SAS, så du til en massiv udvanding, advarer Sydbank med henvisning til den kommende kapitalforhøjelse, hvor flyselskabets værdier fordeles ud på endnu flere aktier.

»Kapitalforhøjelsen i 1. halvår 2023 vil desuden udvande de eksisterende aktionærer massivt til kun 3-4 pct. og medføre en aktiekurs, der er langt under den aktuelle. Indtil da er SAS-aktien kun for de meget risikovillige – og i øvrigt også overført til Københavns Fondsbørs’ observationsliste – og kortsigtede investorer.«

SAS-aktien lukkede børshandlen mandag med en kurs på 0,38 kr.

Læs også: Amerikansk aktienedtur vækker opsigt

Læs også: Sydbank: Derfor kan dine danske aktier få comeback