Henter kommentarer

Sydbank: Derfor kan dine danske aktier få comeback


Der kan være udsigt til et comeback for danske aktier, ifølge Sydbank.

Selvom der har været mange danske kursfald på det seneste, kan man måske stadig se frem til fine afkast, hvis man lægger pengene i danske aktier. Det mener aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

»Når de danske aktier reagerer kraftigere end mange udenlandske aktiemarkeder på den pengepolitiske opstramning, hænger det først og fremmest sammen med, at de danske aktier stadig er noget dyrere. Det danske aktiemarked er desuden også mindre likvidt end mange andre europæiske markeder, og det får også flere investorer til at kigge nervøst mod de danske selskaber, når risikoen skal nedbringes i den europæiske aktieportefølje,« skriver Jacob Pedersen i et notat.

Han påpeger dog, at flere af de danske selskaber har høj kvalitet.

»Den dyre prisfastsættelse herhjemme har flere årsager, som investorerne ofte glemmer, når de løber mod udgangen i panik. Mange af de hjemlige selskaber er »bedst i klassen«, og de er konkurrenterne overlegne. Mange af de kvalitetsstærke danske selskaber befinder sig samtidig på vækstprægede og attraktive markeder. Derfor er det langsigtede indtjeningspotentiale rigtig højt i mange af selskaberne, der naturligt har en høj andel af indtjeningen relativt langt ude i fremtiden,« skriver aktieanalysechefen.

Læs også: To aktier skjuler det virkelige billede af dansk børsnedtur

Jacob Pedersen mener, at de danske aktier vil levere færre skuffelser end de udenlandske.

»Vi imødeser, at de kommende uger byder på en langt højere andel af nedjusteringer, end aktieinvestorerne har vænnet sig til i den seneste periode, fordi forbrugerne overalt i verden spænder livremmen ind efter de massive prisstigninger. I det miljø forventer vi, at de danske aktier vil levere færre og mindre skuffelser, end hvad vi ser på andre aktiemarkeder,« skriver Jacob Pedersen.

Han påpeger, at et selskab i øjeblikket mudrer det samlede billede af danske aktier.

»Regnskabssæsonen bør altså dreje fokus tilbage på de danske selskabers kvaliteter, som den stærke indtjeningsmæssig modstandskraft og stabilitet – og stærke balancer. Lige nu forstyrrer A. P. Møller – Mærsks store indtjeningsudsving og aktuelt billige prisfastsættelse (målt på P/E fwd.) både de danske aktiers indtjeningsudsigter (der ser kunstigt dårlige ud) og prisfastsættelsen (der ser kunstigt lav ud). Et mere grundigt kig på tværs af de danske selskaber afslører dog solide indtjeningsudsigter – også i 2023,« skriver Jacob Pedersen.

Læs også: Frygter økonomien ender i voldsomt stormvejr - britisk pund i frit fald

Han vurderer, at de danske aktier har gode forudsætninger for at levere afkast.

»Hen over de næste kvartaler forventer vi stadig fokus på den pengepolitiske opstramning, og det vil fortsat tidvis give de danske aktier en del modvind. Vi forventer dog en klart tiltagende fokus på forbrugs- og indtjeningsopbremsningen, og det efterlader de danske aktier med rigtig gode muligheder for at indhente kursefterslæbet. Derfor holder vi fast i et gult afkastbarometer på de danske aktier og udsigten til et positivt afkast,« skriver Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen.

Sydbanks afkastbarometer består af fire niveauer. Danske aktier ligger på det næstlaveste niveau. Det lyder måske ikke imponerende, men det er højere end både globale, amerikanske, europæiske og emerging markets aktier. De ligger allesammen på det laveste niveau.

Læs også: Power: Jeg tror, det bliver en meget efterspurgt vare til jul

Læs også: Dansk investor satser massivt på disse 3 aktier