Henter kommentarer

Apple overvejer nyt iPhone-tiltag


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Den amerikanske elektronikkæmpe Apple er i overvejelser om at tilbyde sine kunder en abonnementsordning til køb af iPhone og andre af selskabets produkter.

Det erfarer Bloomberg News fra unavngivne kilder.

Den type abonnementsmodel ville være æblekoncernens hidtil mest ambitiøse forsøg på at skabe en forretning med automatisk tilbagevendende indtægter ved at lade kunderne abonnere på hardware og ikke kun på selskabets digitale ydelser som lagerplads i skyen eller adgang til Apple TV.

Læs også: Svensk storbank: Prisen på dansk aktie er attraktiv – men vent med at handle den

Skulle Apple vælge at gå abonnementsvejen, ville det være et stort strategisk skifte for verdens mest værdifulde børsnoterede selskab, for indtil nu har Apple typisk solgt sine iPhones og andre produkter som iPad og Mac-computere til fuld pris, i begrænset omfang via afdrag eller med pristilskud fra eksempelvis mobilselskaber, som samtidig binder kunderne fast i deres abonnementer.

Tanken er, at det vil kunne øge Apples omsætning, mens kunderne lettere vil kun overkomme udgiften til nye enheder.

Danske Bank: TINA er ved at dø

Diskussionerne internt i koncernen om en abonnementsmodel har stået på i flere måneder, men Apple menes at ville fokusere på modeller for afdragsordninger først. Ikke desto mindre kan abonnementsmodellen blive lanceret allerede i 2022 eller måske i 2023.

Apple vil i givet fald ikke være den første til at tilbyde abonnementer på elektroniske enheder, lidt ligesom leasing af biler. Fitnessselskabet Peloton har i flere år markedsført sine træningscykler i abonnement, og Google har også tidligere solgt sin Chromebook i abonnement til erhvervskunder, skriver Bloomberg News.

Læs også: Lau Svenssen: 'Chancen for en fordobling af aktiekursen er til at få øje på'

Salget af iPhones sikrede Apple indtægter for 192 mia. dollar i 2021.

Apples aktie steg torsdag med 2,3 pct. til en markedsværdi på 2840 mia. dollar.

.\˙ MarketWire