Henter kommentarer

Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv


Danskerne skal nok forberede sig på ændringer i hverdagen.

Det forudser John Fisker, der er adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank, ifølge Finans. Det sker i forbindelse med, at banken har fremlagt friske regnskabstal for første halvdel af 2022.

Selv om millionerne vælter ind hos den danske bank, er der alligevel mørke udsigter, mener han. Inflationen har allerede lagt en dæmper på forbruget, men der er mere på vej. Det skyldes ikke mindst den energikrise, som vi er blevet sendt ud i, efter Vesten har kastet sig ud i et opgør med Rusland. Det har sendt chokbølger igennem energipriserne og tvunget Vesten til at se på, hvor afhængig man er af russisk olie og gas.

Læs også: Dansk darling forkæler investorerne - klar med ny fed pengegave

»Vi er ikke begyndt at rationere energien i Danmark. Men det kommer vi vel til, når tyskere, franskmænd og spaniere mødes med restriktioner. Det er vel kun et spørgsmål om tid, før der kommer anbefalinger om, hvordan vi skal til at rationere vores liv i Danmark,« siger John Fisker, ifølge Finans.

Det synspunkt deler adm. direktør Jeppe Christiansen fra den danske kapitalforvalter Maj Invest.

Læs også: Godt nyt for boligkøbere

»Europa er i en større krise, end vi har gjort os klart. Vi burde allerede nu iværksætte store bestræbelser på at spare på energi og elektricitet overalt i de private husholdninger. Ligesom vi må prioritere brugen af ny teknologi og iværksætteri, herunder styrke markedet for risikovillig kapital,« forklarer han i en kommentar hos Maj Invest.

»Europa er ramt af en meget alvorlig energikrise, som formentlig vil vare flere år. Situationen minder på mange måder om 1970’ernes oliekrise, hvor en række lande i Mellemøsten netop brugte handel med olie som våben i en konflikt med USA og Europa. Dengang steg olieprisen til mere end det femdobbelte. Det samme sker nu med naturgassen, som er mere end fordoblet i pris,«  lyder det fra Jeppe Christiansen.

Det kan du læse mere om i 'Maj Invest: De dårlige nyheder er slet ikke forbi endnu'.

Læs også: Forudser blodbad for dansk folkeaktie

Læs også: Ser stort potentiale i kendt dansk aktie: 'Det er en no-brainer og fuldstændig fejlvurderet'