Henter kommentarer

Ser stort potentiale i kendt dansk aktie: 'Det er en no-brainer og fuldstændig fejlvurderet'


Foto: Mads Nissen
Vis mere

En af de største og mest kendte danske aktier er »fuldstændig fejlvurderet.«

Det mener i hvert fald Lau Svenssen, der er chefanalytiker i Tudborg & Svenssen, om rederimastodonten A. P. Møller – Mærsk.

Han har derfor købt aktier i det danske C25-selskab til sin portefølje i Millionærklubben-konkurrencen, hvor han dyster mod en række andre porteføljeforvaltere om at få 250.000 kr. til at vokse mest muligt på ét år.

Læs også: Analytiker om dansk aktiestjerne: Udsigt til nyt monsterudbytte

»Den er er en no-brainer og fuldstændig fejlvurderet,« lyder det fra Lau Svenssen, der tilføjer:

»Aktien skal op i 30.000 kr.. Der er alt for meget pessimisme.«

Det sidste er en henvisning til den recessionsfrygt, der har præget de finansielle markeder i måneder. Den bekymrer dog ikke Lau Svenssen, der er overbevist om, at Mærsk-aktierne vil stige frem mod årets udgang, hvor konkurrencen slutter.

»Det er en fed forretning. Ja, der er afmatning i økonomien, men jeg tror ikke, at det bliver så slemt som folk frygter, og der skal jo stadig fragtes varer rundt,« udtaler han.

Læs også: Her er de mest shortede danske aktier lige nu

Han fremhæver, at Mærsks egenkapital ligger på 20.500 kr. pr. aktie. Mærsk forrenter den ifølge ham med cirka 60 pct. i år, idet overskuddet netto kan skønnes til 29-30 mia. dollar.

»De kan bruge pengene til at købe virksomheder inden for landtransport og udlodde udbytter eller købe egne aktier tilbage. Jeg kan ikke se andet end, at det er en fantastisk mulighed,« lyder det fra den kontrære value-investor.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Læs også: Lau Svenssen ser stort potentiale i 7 aktier: 'Det er en forbrydelse ikke at købe dem'