Henter kommentarer

Bavarian-analytiker: Her er selskabets tre guldhåb


Udbruddet af abekopper har fået Bavarian Nordics aktiekurs til at piske opad, men i virkeligheden er det en helt anden vaccine, der kan blive selskabets største guldgrube.

Det påpeger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, hvorfra han følger det danske vaccineselskab tæt.

Analytikeren fremhæver Bavarian Nordics RSV-vaccine, som det produkt i pipelinen, der reelt set kan bære det største potentiale. Men han fremhæver også andre vaccinehåb, der – ifølge ham – kan sætte endnu mere turbo på aktiekursen.

»Til trods for de stigninger, vi har set den seneste tid, så mener jeg faktisk ikke, at de ting, som Bavarian har i pipelinen, er priset ind i kursen,« som han siger.

Lad os kigge på analytikerens største håb først: RSV eller RS er en forkølelsesvirus, der sætter sig i luftvejene. Virussen hærgede ekstra hårdt i Danmark sidste efterår, hvor mange børn måtte indlægges med virussen.

Læs også: Børshus fastholder kæmpe potentiale i Bavarian Nordic-aktien

Når Søren Løntoft Hansen spår, at netop den vaccine er Bavarians mest gyldne håb, bunder det i, at RSV er lige så udbredt som influenza, mens der endnu ikke findes nogen godkendt RSV-vaccine.

Dog har Bavarian for nylig indledt fase 3-forsøg med deres vaccine. Dermed skal cirka 20.000 frivillige afprøve lægemidlet frem mod 2023.

»Før covid-19 var influenza størst på vaccinemarkedet. Så det fortæller, at det er et marked, som har vist potentiale på sigt – og hvis man kan komme ind med en vaccine på RSV-markedet, så er der i hvert fald blockbuster potentiale dér,« siger Søren Løntoft Hansen med henvisning til blockbuster, der betyder, at et lægemiddel sælger for svimlende 1 mia. dollar om året.

Apropos coronavirus – så ser analytikeren også Bavarians coronavaccine som et pengespirende håb. Det gør han til trods for, at andre selskaber allerede har udviklet de vacciner, som mange af os har fået sprøjtet i armen for at slå virussen ned.

For der er penge at hente, hvis Bavarian Nordic kan lave en coronavaccine, der holder sin effekt længere end de andre, lyder det.

Sidst men ikke mindst påpeger Søren Løntoft Hansen, at selskabets vaccine mod abekopper naturligvis er et spirende håb. Det nylige udbrud i flere kontinenter har fået en række lande til at købe abekoppevaccinen, Jynneos, og jo flere lande, der går med på den vogn, jo bedre.

»Det er heller ikke indregnet i aktien, at de her abekopper er noget, som mange regeringer måske vil have større og længerevarende beredskab af,« forklarer Søren Løntoft Hansen.

Aktiekursen ligger aktuelt i 191,45 kr., og Sydbanks hjemmeside viser, at de har en købsanbefaling på aktien.

Læs også: Rammer Bavarian en guldmine nu? Måske, lyder det fra en investor

Læs også: Bitcoin krydser opsigtsvækkende grænse