Henter kommentarer

Rammer Bavarian en guldmine nu? Måske, lyder det fra en investor


Bavarian Nordic kan blive en af vinderne på, at der er identificeret abekopper flere steder i verden.

Sådan lyder det fra investor Christian Klarskov, der har en fortid som porteføljeforvalter og investeringsdirektør. Det skriver Børsen.

»Bavarian har investeret en masse penge i at få godkendt vaccinen i USA og bygge en fabrik, så de kan producere det selv. De brænder altså en masse penge af, indtil de rammer en guldmine. Og den rammer de måske nu. Efter covid er der ikke én sundhedsmyndighed i verden, der vil fanges på bagkant. Derfor tror jeg, at der kommer flere ordrer fra flere regeringer,« siger han, ifølge Børsen.

Læs også: Pensionsgigant: Vi kan stå over for en vending

Euroinvestor har fulgt, hvordan Bavarian Nordic-aktien i løbet af den seneste uge er steget 63 pct.

Det sker i kølvandet på, at der flere steder i Europa samt USA og Australien er identificeret tilfælde af smitte med abekopper. Selvom den vanvittige kursreaktion forklares med noget helt andet, er det stadig abekopper, der stjæler rampelyset. USAs præsident Biden har for eksempel netop kaldt udbruddet af abekopper for 'bekymrende'. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Dette kan forklare den vanvittige Bavarian Nordic-stigning

Abekopper er en sjælden, men alvorlig sygdom, der naturligt forekommer i det centrale og det vestlige Afrika. Sygdommen er beslægtet med den menneskelige koppesygdom, om end den er mindre alvorlig med en dødelighed, der er estimeret til at være fra 1-10 pct. af tilfældene, har Bavarian tidligere oplyst.

Bavarian Nordics koppevaccine er godkendt i USA og sælges under navnet Jynneos, mens vaccinen i Canada går under navnet Imvamune. I begge lande gælder godkendelsen også abekopper. I Europa går Bavarian Nordic koppervacine under navnet Imvanex. Den er kun godkendt til kopper, men førhen godkendt som offlabel til abekopper, oplyser Bavarian.

Statens Serum Institut oplyser ifølge Marketwire, at abekopper smitter, hvis du er i tæt kontakt med personer med symptomer.

Læs også: Bavarian efter abekoppefund: Vi har det eneste godkendte produkt på markedet

Læs også: Lau Svenssen: Bavarian Nordic er igen i centrum