Henter kommentarer

Bavarian-direktør svarer igen på angreb - har løfte til investorerne

Foto: BavarianNordic
Vis mere

»Investorerne kan absolut se frem til en coronavaccine fra os.«

Sådan lyder det fra Henrik Juuel, finansdirektør i Bavarian Nordic, i en mail til Euroinvestor, dagen efter man i Finans kunne læse, at tiden meget vel kunne være ved at løbe fra en coronavaccine fra det danske vaccineselskab.

Det var i hvert fald meldingen fra professor i vaccinedesign fra Københavns Universitet, Camilla Foged.

»Man kan godt stille spørgsmål ved, om løbet ikke er ved at være kørt, når de engang bliver færdige. De teknologier, der står stærkest, er dem, der hurtig kan tilpasse sig en ny variant,« sagde hun blandt andet til mediet.

Hos Bavarian Nordic selv er meldingen, at selskabet ikke er for sent ude i forhold til at udvikle en coronavaccine. Også selvom der kommer flere varianter til.

»Vi mener helt klart ikke, at vi er for sent ude. Verden har brug for bedre vacciner end de p.t. godkendte vacciner, som har en kort holdbarhed. Målet med vores vaccine er en universal booster vaccine, som giver en bred dækning på tværs af varianter og en længere beskyttelse end set i dag,« oplyser Henrik Juuel.

Mere præcist kan investorerne se frem til en godkendt vaccine fra Bavarian Nordic i 2023.

»Så investorerne kan se frem til en godkendt coronavaccine fra os til næste år,« skriver Henrik Juuel i mailen.

Det er måden, som coronavirus har udviklet sig på, der ligger til grund for Camilla Fogeds vurdering. I øjeblikket er det omikronvarianten, der er dominerende i Danmark. Men fra Henrik Juuel lyder det, at Bavarians vaccinekandidat – ligesom Pfizers og Modernas mRNA-vacciner – også kan tilpasses nye varianter som eksempelvis omikron:

»Der er selvfølgelig en risiko ved alt og hvis det viser sig, mod vores forventning, at vores vaccine ikke dækker bredt nok til at kunne give tilstrækkelig beskyttelse mod omikron så kan vores vaccine også tilpasses nye varianter ligesom mRNA vaccinerne kan det. Men det er indtil videre plan B.«

I øjeblikket har vaccineudviklingen, som den danske regering i øvrigt har støttet med 800 mio. kr., den største prioritet hos Bavarian Nordic.

»Vaccineudviklingen har den allerhøjeste prioritet hos Bavarian Nordic, og vi forventer testresultater mod omikron indenfor de næste par uger og sidste data fra vores fase II studie i Q1. Herefter starter vi fase III studiet op og forventer at kunne påbegynde indsendelse af data til myndighederne senere i år mhb. ansøgning om godkendelse,« skriver Henrik Juuel.

Det ændrer dog ikke på, at Bavarian Nordic-aktien har haft et turbulent forløb på børsen den seneste tid. Torsdag lukkede Bavarian-aktien i et fald på mere end 8 pct., og i løbet af den seneste måned er aktien sendt ned med næsten 35 pct.

Læs også: Goldmans strateger ser god købsmulighed i disse aktier

Læs også: Lau Svenssen om Vestas: Forbered dig på en ørkenvandring