Henter kommentarer

| Opdateret

Bavarian Nordic lander million-underskud: 'Vi nærmer os nul-resultat'

Foto: BavarianNordic
Vis mere

Selv om  Bavarian Nordic har planlagt betydelige investeringer i år, nærmer den danske vaccineproducent sig et »nul-resultat.«

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra den danske vaccineproducent onsdag. Det sker i forbindelse med, at C25-selskabet fremlægger friske regnskabstal for andet kvartal. Her fremgår det blandt andet, at selskabet endte med et driftsunderskudd på minus 118 mio. kr. mod minus 9. mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Læs også: Tvede erkender efter tab på 38 pct: 'Jeg fjumrede en del rundt i markederne'

Biotekselskabet landede en omsætning i andet kvartal på 537 mio. kr. mod en omsætning på 370 mio. kr. i samme periode sidste år.

Hovedparten af 2022-omsætningen fra salget af abekopper-vaccinerne i andet kvartal vil dog først blive indtægtsført i andet halvår 2022. Det vil ske i takt med de planlagte leverancer, oplyser Bavarian Nordic.

Selskabet fastholder forventningerne til resten af 2022 og ser en robust forretning for abekoppevaccinen efter 2022.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Der er kun én aktie, jeg ikke vil eje af etiske årsager

»På trods af vores store udviklingsinvesteringer betyder den stærke salgsindsats i alle dele af vores forretning i de første seks måneder sammen med vores forventninger for resten af ​​året, at vi nu nærmer os et nulresultat for 2022, og vi ser samtidig en robust forretning for abekoppevaccinen tegne sig efter 2022,« oplyser Paul Chaplin i en kommentar til regnskabet..

Han lægger vægt på, at Bavarian Nordic har mobiliseret hele organisationen for at kunne imødegå efterspørgslen på vacciner mod abekopper. Det sker alt i mens, at man forsøger at holde farten oppe i andre dele af forretningen.

Læs også: Saxo Bank: Sådan tjener du måske på energikrisen

»I år havde vi planlagt betydelige investeringer i Bavarian Nordics fremtidige vækst med opstarten af globale fase 3-forsøg med to sen-faseprogrammer, der har potentialet til at imødekomme store udækkede medicinske behov,« forklarer han og fortsætter:

»Alt imens disse programmer fortsætter efter planen, har vi måttet mobilisere hele vores organisation for at tilsikre, at vores indsats koncentreres bedst muligt for at fremstille og levere vacciner til at hjælpe regeringer over hele verden med at bekæmpe et hidtil uset udbrud af abekopper.«

Udbruddet af abekopper har da også kunnet ses på aktiekursen. Allerede i maj indgik Bavarian Nordic flere aftaler med regeringer rundt omkring i verden om at levere vacciner mod abekopper.

»Omfanget af dette udbrud var uventet, men vores langvarige offentlig-private partnerskab med den amerikanske regering har sikret, at der findes en sikker og effektiv vaccine mod abekopper, hvilket gør det muligt for myndighederne at reagere hurtigt på denne sundhedskrise.«

»Vi gør alt, hvad vi kan for at imødekomme den umiddelbare efterspørgsel efter vores abekoppevaccine og arbejder ihærdigt videre på at udvide vores produktionskapacitet via yderligere opskalering og partnerskaber,« lyder det fra topchefen.

Seks gange har Bavarian Nordic opjusteret de finansielle forventninger siden marts 2022. Det er et resultat af rækken af abekopperudbruddet i maj, der har fået flere lande til at bestille vacciner mod sygdommen.

Bavarian Nordic tror stadig, at man for hele 2022 vil lande en omsætning i intervallet fra 2.700 til 2.900 mio. kr samt et driftsunderskud før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) i intervallet fra -300 til -100 mio. kr.

Bavarian Nordic forventer, at man ved årets udgang vil have en pengekasse på mere end 1.700 mio. kr. Bavarian Nordic havde med egne ord en »stærk« finansiel position på 2.753 mio. kr. ved udgangen af halvåret.