Henter kommentarer

Bavarian Nordic skuffer analytikernes forventninger markant


Vaccineselskabet Bavarian Nordic lander markant under forventningerne i første kvartal. Alligevel fastholder selskabet sine forventninger til året. 

Det fremgår af C25-selskabets regnskab for første kvartal, der er blevet offentliggjort onsdag morgen.

I første kvartal landede Bavarian Nordic en omsætning på 831 mio. kr. mod ventede 1.102 mio. kr. fra analytikerne, ifølge estimater fra Bloomberg. I samme periode sidste år havde Bavarian Nordic en omsætning på 1.252 mio. kr. 

Det store dyk i omsætningen forklarer Bavarian Nordic med at omsætningen i selskabets afdeling for public preparedness faldt med 59 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. 

»Dette er på linje med selskabets forventninger efter et rekordår i 2023, som følge af mpox-udbruddet,« fremgår det af regnskabet. 

Driftsresultatet målt på EBITDA var 22 mio. kr. i første kvartal. Det er dårligere end analytikernes forventninger, der lød på 249 mio. kr. I samme kvartal sidste år lød tallet på 481 mio. kr. 

Adm. direktør Paul Chaplin forklarer, at performance i kvartalet hænger sammen med sæsonudsving: 

»Første kvartal afspejler den sædvanlige sæsonvariation for rejsevacciner kombineret med, at et større antal leverancer af koppe-/mpoxvacciner vil ske hen mod slutningen af året, hvorfor vi fastholder vores forventninger til en omsætning for helåret på 5-5,3 mia. kr.,« udtaler han i en meddelelse. 

Udover en omsætning på mellem 5-5,3 mia. kr. forventer Bavarian Nordic et EBITDA for året på mellem 1,1-1,35 mia. kr. Denne ambition fastholder selskabet også. 

Bavarian Nordic har den seneste tid især tjent penge på deres koppevaccine. For lidt over en uge siden indgik selskabet en kontrakt med EU om at levere koppevacciner til det 'strategiske beredskab' i unionen til en værdi af 65 mio. euro - svarende til 484,7 mio. kr.

Aktien i Bavarian Nordic er faldet med 11,3 pct. det seneste år. 

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: »En succesfuld start« på året sikrer vækst til kabelkoncernen NKT

Læs også: Danskere bruger mere, end de tjener: En gruppe er særligt udsat