Henter kommentarer

Bavarian opjusterer efter særlig ordre


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

Bavarian Nordic har modtaget en større ordre fra et »unavngivet land«, og det får nu selskabet til at opjustere sine forventinger til hele året.

Det skriver Bavarian Nordic i en besked til fondsbørsen.

»Vilkårene i aftalen er ikke nærmere oplyst, men ordren vil have en positiv indvirkning på selskabets forventninger til det økonomiske resultat for 2022,« lyder det.

Læs også: Danske abekoppevaccine møder global interesse

Det er uvist, hvilket land, der har købt vacciner. Men som følge af ordren opjusterer vaccineselskabet sine forventninger til 2022, således at omsætningen nu ventes at lande et sted mellem 1.300-1.500 mio. kr. mod tidligere 1.100-1.400 mio. kr.

Samtidig forventes driftsresultatet, EBITDA, at lande på et underskud på mellem 1.000-1.200 mio. kr. Underskuddet lød tidligere på 1.000-1.300 mio. kr.

Sygdommen abekopper har spredt sig til femten lande verden over, og udbruddet har givet Bavarian Nordic et kraftigt skulderskub ind i rampelyset. Det danske vaccineselskab har, som den eneste overhovedet, en vaccine, der er godkendt mod abekopper i USA og Canada. Ligeledes er deres generelle koppevaccine godkendt i Europa.

Topchefen i Bavarian, Paul Chaplin, fremhæver, at selskabet er i dialog med flere regeringer angående vacciner.

»Vi er glade for at kunne hjælpe endnu et land med vaccineleverancer til at imødekomme den stigende efterspørgsel. Med afsæt i vores betydelige erfaring samt relationer med regeringer omkring indkøb af vacciner til deres nationale beredskaber, har vi hastigt omstillet os til denne hidtil usete situation, og vi arbejder tæt sammen med andre regeringer om at få vacciner klar så hurtigt som muligt,« siger Paul Chaplin, adm. direktør.

Bavarians abekoppevaccine går under navnet Jynneos, og tirsdag lød det, at Tyskland havde bestilt 40.000 doser af vaccinen.

Aktiekursen er eksploderet for vaccineselskabet, og den seneste uge har budt på en stigning på 37,3 pct. Onsdag har aktien også vind i sejlene, og den brager frem med 16 pct. på børsen. Kursen er 200,6 kr.

Læs også: Nu køber Tyskland vacciner hos Bavarian

Læs også: Frygter aktiekollaps er varsel om det, der kommer