Henter kommentarer

| Opdateret

Blodrød Vestas-aktie – derfor bliver den straffet så brutalt


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Et skuffende regnskab og en skuffende prognose.

Det er forklaringen på, at Vestas-aktien er blevet kastet ud i et kæmpe dyk på mere end 10 pct. onsdag morgen. Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

Flere af Vestas konkurrenter er tidligere kommet med en nedjustering, men siden Vestas indtil nu ikke er kommet med en nedjustering, havde mange investorer ifølge ham nok regnet med, at den danske vindmøllegigant kunne lægge sig inden for de intervaller, som selskabet tidligere havde meldt ud. Det var så ikke tilfældet, bemærker Jacob Pedersen.

Læs også: Vestas-ejere mister knap 50 milliarder på to dage

»Når man leverer et resultat, der på mange måder er skuffende og en prognose, hvor man nedjustere, så er det helt naturligt, at aktien skal ned,« udtaler Jacob Pedersen.

Han henviser til, at Vestas selv forklarer udviklingen med, at man blandt andet er ramt af ustabile forsyningskæder, øget prisinflation på råvarer, transport og vindmøllekomponenter.

Læs også: Kan få stor betydning for aktierne - 'Vi er bekymrede'

»Det er noget af en storm, som Vestas er endt i,« påpeger Jacob Pedersen.

Et lignende synspunkt finder man hos Nordnets investeringsøkonom Per Hansen. Han havde forud for børsåbningen tilkendegivet, at han mente, at et kursfald på under 5 pct. var for lidt i forhold til Vestas' regnskabstal, mens et kursfald på 5-10 pct. var forventeligt.

»Et kursfald på 10-15 pct udtrykker en skuffelse og nok også, at aktiekursen løbende har klaret sig alt for godt i forhold til udviklingen i indtjeningsforventningerne,« udtaler han og tilføjer:

»Det er more or less som forventet. Hvis vi ser på udviklingen de sidste tre-fire kvartaler, så har Vestas skuffet gang på gang.«

Læs også: Nye tal sender chokbølger igennem Vestas-aktien: Det forventer de af fremtiden

Læs også: Nordnet efter Vestas-nedjustering: Det bliver det store spørgsmål for investorerne