Henter kommentarer

Blødende aktie topper Nordnet-liste: Derfor er den populær


Tesla-aktien er den mest handlede udenlandske aktie på investeringsplatformen Nordnet.

Det er der god grund. De private investorer flokkes nemlig om aktiekurser med stor bevægelse. Det fortæller Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

»De private investorer kan godt lide noget, der stiger, de kan godt lide noget de har et forhold til og så kan de også lide noget der bevæger sig meget. Udviklingen i Tesla de seneste 12 måneder har de nok ikke været så glade for, men de elsker aktier, hvor der sker noget. Derfor er det ikke så mærkeligt, at de interesserer sig for Tesla,« siger Per Hansen til Euroinvestor.

Læs også: Analytikere: Disse C25-aktier har største kurspotentialer

Tesla-aktien har været ude i lidt af et kursstormvejr på det sidste. De seneste måneder har elbilproducenten tabt over 50 pct. af markedsværdien. Ser man tilbage i tiden har aktien dog også haft adskillige opture

Udover bevægelsen de spændende rutsjebaneturer har de private investorer også stadig tro på potentialet i elbilproducenten, vurderer Per Hansen.

»De private investorer har en klippefast tro på Elon Musk, og på at Tesla forbliver det toneangivende elbilsselskab,« siger han.

9.677 danske Nordnet-kunder havde Tesla i porteføljen tilbage i januar 2021. Antallet har været kraftigt stigende siden, og her to år senere er der lige omkring 22.000 af de danske Nordnet-kunder, der er investeret i elbilproducenten.

Saxo Bank oplyser, at der i øjeblikket er 8.330 af deres danske kunder, som har Tesla i porteføljen.

Læs også: C25-selskab: Cannabis er et vigtigt markedssegment for os

Læs også: Se listen: Her er de mest shortede danske aktier