Henter kommentarer

C25-selskab: Cannabis er et vigtigt markedssegment for os


Rockwool nyder godt af det voksende cannabismarked i Nordamerika.

Rockwool forbindes nok oftest med isolering af huse, men stenuld benyttes også i stor stil af gartnerier, fordi det kan bruges til at gro planter i. Rockwools datterselskab Grodan specialiserer sig i at lave produkter som plantekasser, der udnytter denne særlige kvalitet ved stenuld.

Men det er ikke kun tomat- og aubergineplanter, der spirer fra Rockwools gartneriprodukter. Også cannabissektoren benytter sig af plantekasserne fra Grodan.

Og netop cannabis er vigtigt for Grodan. Det fortæller Michael Zarin, kommunikationschef i Rockwool.

»Medicinsk cannabis er et vigtigt markedssegment for Grodan i Nordamerika. Cannabis blev anerkendt af FN i 2020 for at have medicinsk værdi, og i 2018 anerkendte WHO, at visse cannabismediciner har markante helbredsfordele. For eksempel kan det hjælpe børn med behandlingsresistent epilepsi. Grodan har udviklet et af de bedste produkter for dette marked, der maksimere høsten, bruger vand, næring og andre ressourcer effektivt og giver mulighed for langtidsplanlægning,« skriver Michael Zarin i et skriftligt svar til Euroinvestor.

Læs også: Dansk energiaktie på storbanks favorit-liste

Markedet i Nordamerika har været stigende i takt med at flere stater legaliserer brugen cannabis. Det har også betydet, at der de seneste år er dukket flere cannabisproducenter op på aktiemarkederne såsom Aurora Cannabis, Canopy Growth og Tilray.

Udover succesen blandt professionelle producenter af cannabisprodukter, har Rockwool også en anden kundebase. Forskellige webshops, der tilbyder produkter til hjemmegro af cannabis, sælger Grodans plantekasser til netop det formål.

Derudover eksisterer der flere fora på internettet blandt andet på Reddit, hvor hjemmegroere anbefaler at bruge Rockwool til cannabisplanterne.

Læs også: Hvornår skal du sælge din aktie?

Lyt til: Alt du skal vide om boligmarkedet i 2023