Henter kommentarer

Børshandlen går på weekend: Aktiechef fremhæver bestemt sektor


En bestemt type aktie, ser ud til at have populær på det danske aktiemarked på ugens sidste handelsdag.

Det fortæller Lars Hytting, som er aktiechef i Artha Kapitalforvaltning

»Der har været god efterspørgsel på de grønne aktier i dag,« siger Lars Hytting.

Han henviser til Vestas og Ørsted, som steg henholdsvis 2,9 pct. og 0,1 pct. Ørsteds aktiekurs var ellers oppe med mere end 3 pct. tidligere på dagen.

Den positive stemning skyldes ifølge aktiechefen, at det amerikanske vindmølleprojekt Sunrise er blevet genoptaget.

Kigger vi nede i bunden af C25-indekset fredag, finder vi Royal Unibrew. Bryggeriaktien kan gå på weekend med en lille kurslussing på 4,6 pct.

Det er stadig selskabets regnskab og nye forventninger, som udkom torsdag, der trækker ned i det danske bryggeri ifølge aktiechefen.

»Der er bare bred skuffelse over den guidance, som de kom med. Regnskabstallene var også til den svage side,« siger Lars Hytting.

Når der udgives årsrapport, kommer selskabet også med et estimat på, hvordan man forventer at klare sig igennem det kommende regnskabsår. Det er disse forventninger, som man kalder guidance.

Ser man på aktiehandlen udenfor hovedindekset, var der en bemærkelsesværdig optur til Green Hydrogen Systems. Aktien steg med 27,6 pct. 

Læs også: Europæisk inflation overrasker: Højere end ventet

Det skyldtes ifølge aktiechefen den samme nyhed, som fik aktien til at skyde i vejret torsdag. Her kom det frem, at et af selskabets prototyper havde gennemført en succesfuld test.

»Det er en aktie, som er meget populær blandt private. Gode nyheder kan derfor give eksplosive kursstigninger, men dårlige nyheder kan også blive straffet,« siger Lars Hytting.

C25-indekset lukkede i dag med en stigning på 1,4 pct. Den gode aktiestemning skyldes primært, at nogle af de »tunge drenge« er blevet sendt op af investorerne, påpeger aktiechefen. 

Det er især Novo, Vestas og Danske Banks stigninger, som trækker op, da det er nogle af de aktier, som vægtes tungest i det danske hovedindeks. 

Lars Hytting påpeger også, at der generelt har været god stemning på de europæiske aktiemarkeder fredag, efter de amerikanske aktier lukkede med kursstigninger torsdag.

Læs også: Milliardforvalter om dansk gigant: Der er optræk til noget stort

Læs også: Martin Thorborg har scoret kassen helt vildt på én ting: 'Jeg købte det ellers for sjov'