Henter kommentarer

Børshus: Køb disse 10 aktier i december til næste års optur


Aktiemarkedet er på vej til at afslutte året på en top efter det amerikanske eliteindeks, S&P 500 er steget med næsten 9 pct. alene i november, hvilket bringer indekset op med 19 pct. siden årets start.

Det er langt fra, hvor mange af Wall Streets klogeste hoveder troede markedet skulle slutte året, skriver det amerikanske erhvervsmedie Insider

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor er artiklen på B.T.

Tilbage i januar var konsensus, at en recession var uundgåelig, eftersom centralbankernes mange rentehævninger ville skære i selskabernes overskud, og forbrugerne ville blive ramt på pengepungen. 

Sådan gik det dog ikke, og i stedet har virksomhedernes indtjening forholdt sig stabile, og de amerikanske forbrugere har vist sig at være stærkere end forventet.

Læs også: Dansker kan blive milliardær

Nu banker 2024 snart på, og dermed er aktiemarkedets mange analytikerne begyndt at udgive deres forventninger til det nye år. 

Her venter mange, at de gode tider vil fortsætte. Konsensus er lige nu, at aktier vil have et moderat godt år i takt med, at økonomien vil gå ned i tempo takket være centralbankernes kamp mod inflationen. 

Der er dog storbanker i hvert ringhjørne, der mener, at de forudsigelser er alt for optimtistiske eller alt for pessimistiske.

Læs også: Danske Bank om billige aktier: Se her - der findes aktieguld

Men fremfor at prøve at regne ud, hvordan markedet vil udvikle sig i det nye år, så kan det meget bedre betale investorerne at finde nogle høj kvalitets aktier, som de kan investere ind i på den lange bane, skriver Insider. 

Og her kommer børshuset Morningstar til undsætning.

De har nemlig samlet en liste af 10 aktier, som alle kommer fra analytikeres samling af de bedste selskaber, som du kan eje. 

Alle 10 selskaber har »forudsigelige pengestrømme og drives af ledelser, der har en historie med at træffe gode beslutninger om kapitalallokering,« skriver Morningstar. 

Her er listen:

Læs også: Strategichef: 'Opsigtsvækkende' udvikling er godt nyt for renteplagede danskere

Læs også: Dansk aktie blandt årets bedste i Europa