Henter kommentarer

Danske Bank om billige aktier: Se her - der findes aktieguld


Det finder aktieguld i en særlig del af aktiemarkedet, der længe har lignet en slagmark af faldne aktier.

Det vurderer Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, om den del af markedet, hvor man finder de små og mellemstore amerikanske aktier. 

»De har slet ikke nydt godt af den optur, som vi har set i aktiemarkedet på det seneste. Det gælder om at finde de små guldklumper, og de findes her. De små aktier er meget billige i forhold til big cap-selskaberne,« udtaler han.

Læs også: 

Danske Bank har lige nu en overvægt-anbefaling på small cap-aktier, og anbefaler dermed, at man har flere af den slags aktier i portefølje end normalt. Danske Bank har også et godt øje til de helt store teknologiaktier, men holder skarpt øje med de små aktier

»Vi håber, at der kommer lidt mere balance i markedet, så det ikke længere er de syv mega-aktier, der trækker markedet,« udtaler han.

De er først nu, at de små aktier begynder at stige, og vi tror, at de kan stige resten af året, udtaler han.

Læs også: 

Investorerne er ifølge ham flygtede ud af den del af markedet på grund af først recessionsfrygt i begyndelsen af året og efterfølgende rentefrygt, da renterne steg i løbet af 2023. 

Investorer har i stedet fokuseret på kvalitetaktier og de helt store teknologiaktier og solgt de allermindst aktier fra, påpeger han.

»Når du sidder og kigger på din portefølje, så skal du overveje at have dem med. Det er små julegaver under træet, og de er interessant at få med,« udtaler han og tilføjer:

»Alt er blevet for billigt her, og selv de aktier, der ikke burde falde, er blevet for billigt. Kvalitet inden for US Small Cap er blevet for billig.«

Du kan købe en bid af de små aktier via Russell 2000-aktieindekset, forklarer Danske Bank-strategen, men an tror, at dit afkast kan blive endnu bedre, hvis du køber dig ind i den del af markedet via en aktiv forvalter, der håndplukker aktierne.

»Du kan enten købe indekset, Russell 2000 eller finde en aktiv forvalter, der kan spottet kvalitetsaktierne i den del af markedet,« udtaler han.

Danske Bank har også en overvægt anbefaling på de store teknologiaktier.

Læs også: Tidlig julegave til aktionærerne: Dansk forsikringsselskab vil købe egne aktier for en kvart milliard

Læs også: Storbank ændrer kursmål: Her ser vi danske medicinalaktier ligge