Henter kommentarer

Tidlig julegave til aktionærerne: Dansk forsikringsselskab vil købe egne aktier for en kvart milliard


Forsikringsselskabet Alm. Brand vil sætte gang i et aktietilbagekøbsprogram, hvor der skal købes aktier tilbage for op mod 250 mio. kr.

Det oplyser Alm. Brand i en meddelelse her til morgen.

200 mio. kr. af de 250 mio. kr. er beregnet til aktietilbagekøb, mens de resterende 50 mio. kr. er beregnet til medarbejderaktieordninger.

»Formålet med aktietilbagekøbet er at udlodde indtjening til aktionærerne og opfylde forpligtelser knyttet til koncernens medarbejderaktieordninger. På en generalforsamling i Alm. Brand A/S vil der blive stillet forslag om annullering af de aktier, der ikke anvendes i medarbejderaktieordningerne,« skriver selskabet blandt andet.

Alm. Brand begrunder igangsættelsen af aktietilbagekøbsprogrammet med afsæt i det forventede resultat for i år samt »en meget stærk solvensdækning«.

Aktietilbagekøb betyder, at et selskab bruger penge på at købe dets egne aktier tilbage i markedet. Det er forenklet sagt en måde at sende selskabets indtjening videre til aktionærerne på.

De købte aktier tages ud af handel, hvilket sænker antallet af tilgængelige aktier i markedet. Et aktietilbagekøb driver alt andet lige aktiekursen op, fordi selskabets værdi fordeles på færre aktier.

Alm. Brands aktietilbagekøbsprogram løber fra den 5. december i år til senest den 30. august 2024.

Læs også: Strategichef: 'Opsigtsvækkende' udvikling er godt nyt for renteplagede danskere

Læs også: Dansk aktie blandt årets bedste i Europa