Henter kommentarer

C25-kæmpe 'styrer mod rekordresultat'


Forsikringskæmpen Tryg lufter sine regnskabstal torsdag morgen.

C25-selskabet kan således bryste sig af et forsikringsteknisk resultat på 6,2 milliarder kroner i 2022, som nyder godt af en præmievækst på knap 6 procent. Det er markant højere end selvsamme resultat, der udgjorde 3,7 milliarder kroner i 2021.

Omvendt trækker Trygs investeringer ned i regnskabet, da disse trækker et minus på 1,2 milliarder kroner.

Læs også: Dansk aktie kendt for sine udbytter – så stor er pengegaven denne gang

Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, siger i en kommentar til regnskabet:

»Trods et udfordrende makroøkonomisk miljø i 2022 har vores dygtige medarbejdere formået at tilpasse sig, tage de nødvendige forholdsregler og styre forretningen mod et rekordresultat.«

Rekordresultatet henviser til, at Tryg i fjerde kvartal 2022 leverer sit højeste forsikringstekniske resultat nogensinde for et fjerde kvartal. Det er på knap 1,4 milliarder kroner i kvartalet.

På bundlinjen lander Tryg et resultat efter skat på 2,25 milliarder kroner for 2022. Dermed overgår forsikringskæmpen analytikerkorpsets forventninger på 2 milliarder kroner.

På den mere negative side, betoner topchef Morten Hübbe, at den høje inflation uundgåeligt påvirker Trygs erstatningsudgifter. Af den grund bliver forsikringskæmpens fokus blandt andet at sikre prisjusteringer fremadrettet.

»Vores finansielle mål for 2024 er uændret med et forsikringsteknisk resultat på 7,0-7,4 mia. DKK primært positivt påvirket af et højere renteniveau men negativt påvirket af lavere valutakurser,« forklarer topchefen.

Tryg har for nylig købt Trygg-Hansa og Codan Norge, det forlyder sig, at opkøbet »leverer synergier hurtigere end planlagt«.

Læs også: Storbanks råd til investorer: Ignorér de falske signaler

Læs også: Tesla lander ny omsætningsrekord