Henter kommentarer

Dansk børskomet med friske tal: 'Vi står i en væsentligt forbedret position end for et år siden'


Den danske børskomet Green Hydrogen Systems er onsdag morgen kommet med årsregnskab.

For hele året ender deres omsætning fra kundekontrakter på 10 mio. kr., hvilket ligger indenfor skiven af deres forventninger mellem 1 og 19 mio. kr. I 2021 landede deres omsætning på 5 mio. kr.

I alt havde de en ordreindgang på 13,2 MW i 2022.

Driftsresultatet målt på EBITDA lander på minus 249 mio. kr., som ligger indenfor forventninger på mellem -255 og -235 mio. kr.

På bundlinjen har de et underskud på 282 mio. kr.

»Når man ser tilbage er vores virksomhed i en væsentligt forbedret position i dag sammenlignet med samme tidspunkt sidste år,« lyder det fra administrerende direktør, Sebastian Koks Andreassen.

Læs også: Nordnet om dansk folkeaktie: Det bliver først rigtig godt i 2025

I årsregnskabet løfter GHS også sløret for deres forventninger til 2023.

Her ser de en omsætning på mellem 120 og 160 mio. kr. samt et driftsresultat målt på EBITDA mellem -240 og -210 mio. kr.

»I 2023 vil vi fortsætte med at bygge vores konkurrencedygtige position ved at øge vores salg og kunde leverancer. Vi vil også fortsætte vores investeringer i maskiner og udstyr for at skalere vores produktionskapacitet og høste fordelene af de stadig mere positive markedsudsigter for tryksatte alkaliske elektrolysatorer og grøn brint,« siger Sebastian Koks Andreassen.

Green Hydrogen Systems holder til i Kolding og er et mindre børsnoteret selskab, der producerer elektrolyseanlæg til produktion af brint. Brint er et grundstof, som mange anser for at være centralt i den grønne omstilling.

GHS-aktien er steget med 90,6 pct. over de seneste tre måneder.

Læs også: Endnu en techgigant melder sig i kampen om kunstig intelligens

Læs også: Bankudbytte på vej til aktionærerne