Henter kommentarer

Ny stor ordre til Bavarian


Bavarian Nordic meddeler her til morgen, at den canadiske sundhedsstyrelse, Public Health Agency of Canada vil købe Imvamune koppevaccine til en værdi af ca. 56 mio. dollar - det svarer til næsten 390 mio.kr.

Den ikke-replikerende koppevaccine er også godkendt til abekopper i Canada, som det eneste land ud over USA.

Det skriver Bavarian i en børsmeddelelse.

Læs også: Udbrud af abekopper fortsætter

»Vi er glade for at forlænge vores samarbejde med den canadiske regering. Vi bifalder regeringen for deres langsigtede planlægning, der gør det muligt for os at eksekvere denne kontrakt rettidigt,« udtaler Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin.

Leverancerne under den femårige kontrakt forventes at begynde i 2023. Således vil kontrakten ikke påvirke selskabets forventninger til det økonomiske resultat for 2022, lyder det videre.

Selskabet oplyser desuden, at det sideløbende fortsætter med at indgå kontrakter med andre lande, herunder Danmark, men også med lande uden for Europa, om levering af vaccinen til beredskabet i forbindelse med det aktuelle udbrud af abekopper, samt for at undersøge mulighederne for et længerevarende samarbejde om at opbygge lagre til det fremtidige beredskab.

Bavarian Nordic vil i dag kl. 15.00 give en uddybende status om abekoppe-leverancer til markedet.

Millionærklubben åbner endnu engang dørene og inviterer til Lytternes Dag - live med publikum - hvor du kan møde Millionærklubbens porteføljeforvalter, Lau Svenssen og investor, erhvervsmand og redaktør på Proinvestor, Helge Larsen. Læs mere her.

Læs også: Præsident Biden i skarp vending til Musk: 'Held og lykke'

Læs også: Elon Musk truer med at trække sig fra kæmpehandel – men Twitter holder ham fast