Henter kommentarer

Bryggeridirektør om samarbejdet med kommende børsnotering: 'Det kommer til at betale sig - big time'


 
I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien pro anno for selskaberne i C25-indekset, og dets udvidelse fra C20. Grafikken er lavet via Flourish Studio.
Vis mere

»Det kommer til at betale sig - big time.«

Sådan lyder det i en forberedt børsmeddelelse fra Carlsbergs kvalitetsdirektør, Anders Kokholm, om potentialet i en såkaldt procesventil fra firmaet Hydract. Ordene er en del af meddelelse fra danske Hydract, som mandag afslører, at man går efter en børsnotering på minibørsen First North.

Hydract har siden 2008 haft et udviklingssamarbejde med det danske bryggeri, der har betydet, at ølgigantens bryggeri i Fredericia i Jylland har fået installeret den fulde Hydract-løsning.

»Hvis du skal liste alle fordelene, vi høster ved Hydracts ventil, bliver det en lang liste. Vi kan skære ned på vores lagre og opnår højere effektivitet på vores anlæg, og vi kan producere On-Demand. Samtidig reducerer vi vores spild. Det er klart, at det ikke kun er interessant for Carlsberg i Fredericia, men også noget som kan dribles videre ud i verden. Det kommer til at betale sig - big time,« lyder det fra Anders Kokholm, der er 'Brewing and Quality Director' for Carlsberg Danmark.

Hydract forklarer selv, at virksomheden står bag en patenteret vandhydraulisk procesventil, »der gør produktionen mere effektiv, bæredygtig og samtidig kan sænke strømforbruget til ventiler hos bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter med 90 pct.«

I 2008 indgik vi et udviklingssamarbejde med Carlsberg, og det har resulteret i, at deres bryggeri i Fredericia nu har fået installeret den fulde Hydract-løsning. Det betyder at, Carlsberg nu med inline mixing kan producere færdigt øl på timer i stedet for uger. Dermed kan de meget hurtigere ramme et marked, der bliver mere og mere omskifteligt. Alt i alt bliver produktionen langt mere effektiv og mere grøn, oplyser Hydract-topchef Peter Espersen i børsmeddelelsen.

Selskabet håber på at rejse 31-35 mio. kr. ved børsnoteringen. Pengene skal bruges til salgs- og markedsudgifter, der skal sikre, at Hydracts produkt når globalt ud.

Hydract vurderer, at der er tale om et marked med et stort potentiale.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for selskaberne i C25-indekset. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

»Det samlede marked for procesventiler til bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter vurderes til ca. 10 mia. kroner årligt. Med de store fordele, som Hydract-ventilen tilbyder, forventer Selskabet at få et betydeligt fodfæste i det eksisterende marked. Med den nye inline mixing funktionalitet, som Hydract introducerer, skønner Selskabet, at der skabes et potentielt nyt marked i størrelsesordenen 50 mia. kroner. Dette betragtes som et engangspotentiale, som skal udfoldes over en årrække, hvor inline mixing teknologien rulles ud på markedet,« oplyser virksomheden i meddelelsen.

Læs også: Bavarian Nordic-udmelding banker svensk aktie i vejret

Læs også: Støvsuger-topchef køber aktier for 2 millioner