Henter kommentarer

C25-analytiker med køb-anbefaling: 'Værdierne er ikke indregnet i aktiekursen'


Værdierne er langt fra indregnet i prisen på en af de største og mest populære danske aktier.

Det er vurderingen hos Sydbank, der har set nærmere på aktien i det danske vaccineproducent Bavarian Nordic.

C25-selskabet har netop fremlagt et årsregnskab for 2022 uden de store overraskelser, bemærker senioranalytiker Søren Løntoft Hansen. Konklusionen er derfor klar. Han fastholder sin køb-anbefaling på Bavarian Nordic-aktien.

Læs også: Jyske Bank: 3 danske aktier, der snart kan flyve i vejret

»Værdierne i Bavarian Nordic er langt fra indregnet i aktien, «lyder det fra Søren Løntoft Hansen i et analysenotat.

»Vi ser forsat et væsentligt potentiale i kopper/mpoxvaccinen i forbindelse med opbygning af et fremtidigt beredskab. Nye ordrer vil efter vores vurdering være katalysator for kursstigninger. Hertil kommer et fortsat tilbagende bidrag fra rejsevaccineforretningen - herunder det i vores optik værdiskabende opkøb af vaccinerne fra Emergent BioSolutions,« forklarer Søren Løntoft Hansen.

Aktieanalytikeren ser også offentliggørelsen af fase 3-data for ABNCoV2 og især for RSV-vaccinen i midten af 2023 som markante kurstriggere, dvs. noget, der kan få Bavarian Nordic-aktien til at stige.

Når Bavarian Nordic-regnskabet ikke indeholdt de store overraskelser, så skyldes det, at Bavarian Nordic kom med foreløbige regnskabstal for 2022 i januar samt et bud på udviklingen i 2023 i februar.

Læs også: Lau Svenssen: 'Denne aktie lurer jeg på'

Bavarian Nordic fastholder sin 2023-prognose med en forventning om at nå en omsætning på 6.000 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på omkring 2.000 mio. kr., bemærker Sydbank.

Sydbank-analytikeren hæfter sig ved særligt én ting ved Bavarian Nordics-prognose.

Der er ifølge ham tale om en »minimumsprognose«, der kun indregner allerede bekræftede ordrer på koppe/-mpox-vacciner i 2023.

»Nye ordrer på især koppe-/mpox-vacciner kan således flytte prognosen i opadgående retning.  Prognosen indregner heller ikke effekterne af vaccine-opkøbene af Emergent BioSolutions,« lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Bavarian Nordic-aktien.

Læs også: Tror dansk folkeaktie vil miste op mod en femtedel i værdi

Læs også: Denne C25-aktie er mest populær hos pensionsgiganterne