Henter kommentarer

C25-selskab: Her bliver vi hårdt ramt


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Cement er det af de to forretningsområder i FLSmidth, som rammes hårdest af den ventede recession, mens det største forretningsområde, Mining, drager fordel af nogle stødpuder.

Det forklarer Roland Andersen, som er finansdirektør, CFO, i ingeniørkoncernen.

»Ja, der er lige et hårdt år eller halvandet med recession, som nok primært rammer cementforretningen, men også – i hvert fald – lægger en dæmper på mineforretningen,« siger Roland Andersen.

Han forudser, at ordreindgangen i FLSmidths cementforretningen vil blive reduceret med 10 pct. i 2023, og det vil reflekteres i omsætningen året efter.

»Samtidig er Cement en industri, som er presset, den er cyklisk, og den lider af overkapacitet,« siger Roland Andersen, som venter at recessionen også vil ramme mineforretningen.

»Ja, det gør den, men det bliver et andet sted, for der er noget, der holder hånden under Mining. Fordi det er grundlaget for den grønne omstilling. Og fordi væksten i det, man kalder middelklassen i hele verden, stadigvæk er stigende. Det givere efterspørgsel efter mineraler og batterimaterialer, og det er noget med Mining,« forklarer Roland Andersen.

»Så selv om vi bliver ramt af recession i Mining, og det gør vi, så bliver det ikke nær så dramatisk som i andre industrier,« tilføjer han.

Læs også: Afgående Mærsk-topchef: Robert Uggla sendte mig en hockeystav

Læs også: I nat er strømmen gratis: Derfor sker det

.\˙ MarketWire