Henter kommentarer

Chefstrateg: Det er mit vigtigste råd til investorer lige nu


Uge efter uge er aktierne rundt omkring nået nye højder.

Aktierne er blevet sendt i vejret med sådan en kraft, at flere har advaret om, at prissætningen nogle steder er blevet dyr. Udviklingen på aktiemarkedet får chefstrateg Andreas Østerheden fra Nordea til at minde, at du bør dobbelttjekke din portefølje. Han er enig i, at nogle dele af markedet ser meget anstrengt ud med hensyn til prissætningen.

Hvad er dit vigtigste råd til investorer, hvis man ser på stemningen i aktiemarkedet lige nu?
» Mit vigtigste råd er at slå koldt vand i blodet og ikke at lade sig rive med af stemningen i visse lommer i markedet. Sørg for at have de lidt længere briller på, når du investerer,« udtaler Andreas Østerheden

Se listen: Disse 15 aktier buldrede frem, da det hele kollapsede

Han opfordrer samtidig til, at man som investor vurderer sammensætningen af aktier i ens portefølje.

»Hvis du kun har teknologiaktier, så tilføj eksempelvis medicinal- eller råvareaktier. Du bør sikre, at du har noget spredning, fordi vi går et omskifteligt år i møde, og særligt fordi det ikke er sikkert, at de aktier, der er kørt op meget op, vil fortsætte sådan,« udtaler han.

Hvad skal man tænke, hvis man har en eller flere aktier, der på få uger eller måneder er tordnet op?
»Jeg vil anbefale, at hvis dele af ens portefølje er steget meget kraftigt, så sørg for at tage noget profit hjem og få risikostyret. Fordi vi ikke tror, at aktier stiger i en lige linje, så kan det godt betale sig at rebalancere porteføljen,« udtaler han og tilføjer: »Hvis nogle bliver fartblinde (når aktiekurser ræser frem, red.), så er risikoen også, at det ender med, at nogle taber penge,« udtaler Andreas Østerheden.

Han påpeger, at dyre aktier godt kan fortsætte med at være dyre, men at hvis der er en høj prisfastsættelse, så plejer det ifølge ham at betyde et lavere afkast på længere sigt, fordi du som investor har taget forskud på glæderne.

Læs også: Goldman Sachs advarer om risiko for bobler i disse 39 aktier

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne