Henter kommentarer

Aktiechef advarer: Denne type naive investering ender typisk slemt


 

Investorer har sendt penge ind i aktier i sådan en grad, at der er risiko for, at nogle populære ESG-rettede fonde er kommet for højt op. Det vurderer aktiechef Chris Dyer fra investeringsselskabet Eaton Vance om visse ETF'er, ifølge Bloomberg.  ESG er en forkortelse for Environmental (miljø), Social (sociale forhold) og Governance (god selskabsledelse), hvilket har været et særligt populært investeringstema de seneste par år.

ETF'er er derimod fonde, der ofte har meget lave omkostninger, og som handles på børsen ligesom aktier. Men visse aktier i ESG-fondene kan være for dyrt prissat, mener han.

»Investorer - både aktive og passive - jagter i stigende grad de her temaer og driver prissætningen op på bekymrende niveauer i visse tilfælde. Denne type naive investeringer ender typisk slemt,« udtaler Chris Dyer, ifølge finansmediet.

Udmeldingen falder i tråd med meldingen fra Bank of America-analytikeren Peter Bisztyga tidligere på året. Han advarede også mod prissætningen blandt visse grønne aktier.

»Mens vi anerkender, at pengestrømmene til fondene kan fortsætte med at drive aktiepriserne i vejret, bliver værdiansætningen ikke længere understøttet af vores analyseramme, og vi kan ikke længere råde investorer til at sætte frisk kapital i dem,« lød det fra  Peter Bisztyga i den forbindelse. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Pensionskæmpe: 'Det er opskriften på et opsving og en boble'

Læs også: Advarer mod bekymrende udvikling på aktiemarkedet