Henter kommentarer

| Opdateret

Chefstrateg: Dette kan gøre 2022 til et anderledes aktieår


Flere aktiedyk og mindre i afkast.

Det bliver med andre ord mere op ad bakke at være investor i aktieåret 2022, vurderer Jakob Vejlø, chefstrateg i Bankinvest, ifølge Børsen.

»Vi forventer et væsentligt mere udfordret aktiemarked i år, hvor investorerne ikke er parate til at sende kurserne højere op relativt til indtjeningen, men hvor indtjeningen først og fremmest skal bære kursfremgangen. Det betyder lavere afkast og større risiko for korrektioner, fordi en høj prisfastsættelse – i særdeleshed på de amerikanske aktier – gør, at aktiemarkedet er mere sårbart overfor negative nyheder,« siger Jakob Vejlø til Børsen.

Læs også: Milliardforvalter advarer mod børsstormvejr: Det bør du gøre nu

Et lignende synspunkt gav Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen udtryk for i en kommentar mandag. For ham at se så ligner 2022 et år, hvor der er en »ikke ubetydelig risiko for negative aktieafkast efter massive stigninger i de seneste år.«

Han fremhæver, at prisfastsættelsen på globale aktier er dyr, hvilket især skyldes de meget dyre amerikanske aktier. Derfor er der ifølge ham behov for indtjeningsoverraskelser, der kan sikre positive aktieafkast i en tid, hvor centralbankerne med amerikanske Federal Reserve i spidsen ventes at stramme pengepolitikken.

»Vi ser ind i et aktieår med større udsving og flere perioder med turbulens end i 2021 i takt med, at det nye pengepolitiske regime bliver virkelighed. Den pengepolitiske opstramning vil blive et større tema end omikron i 2022, og det efterlader bedre afkastmuligheder på et ret billigt europæisk aktiemarked end på det dyre amerikanske og blandt de vækst- (og potentielt Evergrande-kollaps-) udfordrede Emerging Markets-aktier,« lyder det fra Jacob Pedersen.

Læs også: Strateger: Det kan være tid til at samle op i sønderbombede aktier

Læs også: Dansk aktie er 'meget billig' lige nu – tror den kan stige 60 pct.