Henter kommentarer

Morningstar: Her er 9 billige, sikre og stabile aktier til nedturen


Aktiemarkederne er sendt i knæ siden årsskiftet, alt i mens økonomien sandsynligvis styrer mod en recession – og derfor kan det være nu, du skal købe defensive aktier.

Det er i hvert fald opfordringen fra Dave Sekera, som er chefstrateg i det anerkendte analysehus Morningstar. Det skriver Insider.

Defensive aktier finder man i sektorer såsom forsyning, stabilt forbrug og sundhed. Aktierne er kendetegnet ved at klare sig godt, selv når økonomien halter, fordi man som borger altid har brug for ting som el, tandpasta og medicin uanset den økonomiske vejrudsigt.

Som Dave Sekera formulerer det:

»Aktier i de defensive forbrugersektorer har den fordel, at investorerne bliver mere og mere bekymrede over, at den amerikanske økonomi svækkes nok til, at vi snart kan gå ind i en recession. Og indtjeningen blandt de defensive sektorer er mindre følsomme over for økonomiske udsving.«

Også banker frygter, at en recession - det vil sige en periode med økonomisk tilbagegang - har kurs mod den amerikanske økonomi. Det hænger blandt andet sammen med, at den amerikanske centralbank aktuelt griber til historisk store rentehop for at tøjle den buldrende inflation. Men belært af fortiden ved man, at centralbanken kan komme til at stramme økonomien for meget og sende økonomien i en recession.

Så tilbage til de defensive aktier: Dave Sekera fremhæver 9 aktier, som efter hans mening er prissat billigt, ligesom de genererer »trygge og stabile afkast« i tider, hvor aktiemarkederne generelt har det skidt.

Her er de:

  1. Beyond Meat
  2. Boston Beer
  3. The Hain Celestial Group
  4. AptarGroup
  5. Illumina
  6. Moderna Therapeutics
  7. Edison International
  8. Entergy
  9. Dominion Energy

Læs også: Advarer mod flekslån

Læs også: Tre ting skaber problemer for islandsk børsdarling