Henter kommentarer

Chefstrateg: Hold fokus på disse selskaber


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

Der er udsigt til en urolig tid, og derfor er det vigtigt for investorerne, at holde øjnene rettet mod selskaber der kan skabe egen vækst.

Det mener Danske Banks chefstrateg Frank Øland.

I en omtale af bankens strategers seneste kvartalsrapport skriver han:

»Med udsigt til moderat økonomisk vækst ønsker vi at fokusere på selskaber, der kan skabe deres egen vækst. Her ser vi interessante digitale vækstselskaber inden for kommunikationsservice,« lyder det fra Frank Øland.

Læs også: Lau Svenssen kigger på lille dansk aktie: 'Et godt langsigtet vækstforetagende'

En af fordelene ved denne sektor er, at der også kan findes mere stabile teleselskaber som kan have et defensivt præg. Det betyder at de ikke er så følsomme overfor økonomiske konjunkturudsving, fremhæver Frank Øland:

»Det er efter vores vurdering et godt miks i øjeblikket. Samtidig har sektoren oplevet en forbedring i den forventede indtjeningsvækst, og kunstig intelligens skaber nye vækstmuligheder,« skriver Frank Øland.

Udover at pege på kommunikationsservices som en god mulighed, har Danske Banks strateger også et godt øje til Japanske aktier. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Investor med besked til Novo-aktionærer: 'Det har været voldsomt, voldsomt, voldsomt'

Læs også: AI-aktie falder på 'fint' regnskab. Nu kommer strateg med en advarsel