Henter kommentarer

Chefstrateg: Husk det i din portefølje


Amerikanske aktier og grønne aktier.

Det er noget, som du skal huske at have i porteføljen. Det er rådet fra BankInvests chefstrateg Jakob Vejlø i Millionærklubben onsdag.

»Jeg tror, at en fejl, som mange har begået igennem tiden, er at have for få amerikanske aktier. Sørg for at have nok amerikanske aktier i porteføljen,« lyder et af rådene fra chefstrategen.

Læs også: Aktiedirektør: Det kan give et stort aktiedyk

Det sker med henvisning til, at amerikanske aktier har klaret sig utrolig godt sammenlignet med aktier andre steder i verden. I løbet af de seneste 10 år er amerikanske aktier – målt på S&P500 – steget 301 pct, mens globale aktier – målt på MSCI World Indekset – er steget 204 pct. Europæiske aktier er målt på Stoxx600-aktieindekset steget 107 pct.

Investorer bør også have bæredygtige aktier i porteføljen, mener chefstrategen.

Læs også: Handelsbanken om Rockwool-aktien: Den er for dyr

»Med den tid som vi er i, så gælder det om at have bæredygtige aktier i porteføljen og selskaber, der scorer højt på ESG-parametre,« udtaler han.

Det sker med henvisning til, at den grønne omstilling har fået et boost af de høje energipriser, der er skudt i vejret, efter Ruslands angreb på Ukraine.

Den høje inflation og krigen i Ukraine gør ifølge Jakob Vejlø, at man ikke bør træde maksimalt på aktiespeederen, ligesom det samtidig gælder om at have en portefølje, der er bredt diversificeret.

Læs også: Danske Bank: 2 ting, der kan snyde din hjerne på aktiemarkedet

Du kan dog godt være optimistisk i forhold til din risikovilje, lyder det fra kapitalforvalteren. Her har man selv en taktisk overvægt i porteføljen rettet mod Emerging Markets, der dækker over aktier i de spirende vækstmarkeder.

Vægten ligger især på Asien, der målt MSCI Emerging Markets-indekset er faldet 7,4 pct. siden årets begyndelse. Til sammenligning er globale aktier faldet 3,7 pct. i år.

Faldet skyldes ikke mindst det enorme dyk, som kinesiske aktier har oplevet. Nedturen ses tydeligt i Golden Dragon-aktieindekset, der følger udviklingen i kinesiske selskaber noteret på Nasdaq-børsen i USA. Indekset er faldet næsten 15 pct. i år.

Kapitalforvalteren har en taktisk overvægt mod Asien med en tidshorisont på tre-seks måneder. Den bunder i, at kinesiske myndigheder har lagt tryk på de økonomiske og politiske lempelser, forklarer Jakob Vejlø, som giver kinesiske aktier og økonomi bedre vilkår.