Henter kommentarer

Chefstrateg: Overvej at købe 'pivbillige' aktier her


Kinesiske aktier er billige – endda »pivbillige« – og investorer kan overveje at putte lidt af dem i porteføljen.

Det er holdningen hos Danske Bank på baggrund af deres seneste prognose, fortæller bankens chefstrateg Frank Øland i Euroinvestors podcast Millionærklubben tirsdag.

»Man skal ikke købe fuldstændigt ind i Kina og lægge alle sine penge der,« advarer Frank Øland.

Danske Bank anbefaler tværtimod, at man bruger Kina eller Japan til at få lidt spredning i sin aktieportefølje. Deres anbefaling er nemlig, at man køber sig ind i særligt amerikanske aktier, da banken ikke spår, at USA bliver ramt af en lige så tung recession som Europa.

Det er dog ikke uden risici at forsøde porteføljen med kinesiske aktier, betoner Frank Øland. Han lægger vægt på, at det er et diktatur, som slår hårdt ned på coronaudbrud. Det har både gjort ondt på Kinas økonomi og sat gang i protester.

»Der er masser af upside i forhold til Kina, men det er måske også en stormagt som har peaket. Væksten har vist sig ikke at være så høj, som kineserne selv påstår,« betoner chefstrategen.

På den mere positive side mener Frank Øland dog, at mange negative scenarier allerede er priset ind i de kinesiske aktier, hvilket blandt andet bevirker, at de er »billige«.

Overordnet anbefaler Danske Bank, at man køber kvalitetsaktier og holder sig til defensive sektorer.

Kvalitetsaktier er kendetegnet ved lav gæld, »penge på kistebunden«, stabil indtjening og et godt afkastniveau, lyder det i podcasten.

Frank Øland fremhæver desuden de defensive sektorer stabilt forbrug, forsyning og sundhed.

Det største kinesiske aktier, der er en del af CSI 300-indekset, er faldet med 22 pct. år til dato.

Du kan lytte til hele afsnittet af Millionærklubben her:

Læs også: Novo-analytiker: Det kan sende aktien i vejret

Læs også: Nordnet om Vestas: Det kan forklare den manglende reaktion