Henter kommentarer

Chefstrateg: Sådan vil aktiemarkederne reagere på en invasion af Ukraine


 
Hvad betyder bull marked, og det at være bullish? Det kan du se i videoen ovenfor - og også hvad et bear marked er.
Vis mere

Aktier i modvind på grund af bekymringer om en potentiel russisk invasion i Ukraine vil sandsynligvis være en kortvarig affære - i hvert fald hvis man tager udgangspunkt i historien.

Med et fald i S&P 500-indekset på over 7 pct. i år, og stigende renter, vil det være bekymringen om en høgelig Federal Reserve i kampen mod høj inflation være det, der især er vil påvirke investorerne, der skriver Reuters.

- Aktiemarkederne er mere udsatte på grund af krigen mod inflationen end på en potentiel invasion af Ukraine, skriver skrev Sam Stovall, chefinvesteringsstrateg hos CFRA, i et notat.

Aktiemarkederne er blevet ramt i seneste dage, og investorer har valgt den sikre havn midt i de stigende bekymringer over en potentiel konflikt i Østeuropa.

Men geopolitiske begivenheder har det med at være forholdsvis flygtige, viser data fra CFRA, der har analyseret 24 begivenheder siden Anden Verdenskrig.

Resultatet var, at S&P 500-indekset i gennemsnit faldt 5,5 pct. i kølvandet på disse begivenheder. Det tog markedet 24 dage i snit fra begivenhedens start til at nå en bund, men tabet var udraderet 28 dage efter.

Også Truist Advisory Services har set på tidligere geopolitiske hændelser 12 styk i alt, herunder Irak-krigen i 2003, den iranske gidselkrise i 1979 og den cubanske missilkrise i 1962. S&P 500-indekset lå efter et år højere efter disse begivenheder i ni ud af de 12 gange, med en gennemsnitlig gevinst på 8,6 pct., skriver Reuters.

- Når du ser på historien om geopolitiske begivenheder, har de en tendens til at have en kortsigtet indvirkning på markederne, og så længe de ikke resulterer i recession, så har markederne en tendens til at stige, siger Keith Lerner, investeringsdirektør hos CFRA og fortsætter:

- Konklusionen er, at vi ikke mener, at investorer bør overreagere på denne situation.

Læs også: Disse ting bør du gøre, før årsopgørelsen lander

Læs også: Olieprisen ikke set højere siden 2014

.\˙ MarketWire