Henter kommentarer

Chokstigning i stor dansk aktie kan have udløst short squeeze


FLS er den helt store overraskelse på det danske aktiemarked onsdag.

Selskabet lagde for dagen med friske regnskabstal, som mildest talt fik en kølig modtagelse blandt markedsdeltagerne. Men lidt over middag tog fanden ved FLS-aktierne, der skød i vejret og ligger her mod slutningen af dagen til en stigning på 5,7 pct.

Ifølge senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank er det en overbevisende præstation fra ledelsens side på selskabets efterfølgende møde med analytikere og investorer, der har gjort udslaget.

Læs også: FLSmidth røber tal for 2022 og overrasker positivt

Og den positive stemning har muligvis fået vind i sejlene af en såkaldt short squeeze, mener Mikkel Emil Jensen. Ved en short squeeze bliver spekulanter, der har satset på kursfald nødt til at lukke positionen. Det gør de ved at købe aktierne igen - og det kan presse kurserne endnu højere op.

»Ledelsen har vist høj selvsikkerhed og er kommet med gode argumenter og svar på, hvordan selskabet kan komme i mål. FLSmidth har tidligere haft svært ved at levere, men nu er der et beskedent håb for, at forbandelsen kan være brudt, og man for en gangs skyld kan levere på de ambitioner, man har sat sig for,« siger Mikkel Emil Jensen til Euroinvestor.

Han mener, at den gode præstation og efterfølgende kursstiigning kan have fået et par shortere til at ryste på hånden.

»Det har måske endda givet anledning til et lille short squeeze, hvor shorterne har trukket følehornene til sig ovenpå en succesfuld kapitalmarkedsdag med stærke mål for fremtiden. Mål som måske mere end nogensinde ser opnåelige ud for FLS,« siger Mikkel Emil Jensen.

Onsdag eftermiddag stiger FLSmidth-aktien med 5,7 pct. Det sker efter FLSmidth startede dagens børshandel ud med et fald på trods af gode nyheder, da selskabet annoncerede, at resultatet for året vil lande i den høje ende af dets forventninger. Læs mere her.

Den lille nedtur skyldtes blandt andet, at FLS tidligere har stillet investorerne noget i udsigt, som de ikke kunne indfri, vurderer Per Hansen. Investeringsøkonomen fra Nordnet havde flere årsager til cementproducentens dårlige start på dagen. Læs mere her.

Sydbank havde op til kapitalmarkedsdagen en købsanbefaling på aktien. Mikkel Emil Jensen kan dog ikke løfte sløret for, hvordan anbefalingen kommer til at lyde for FLSmidth-aktien efter dagens kursstigning.

Læs også: Overraskende udvikling i banksektoren: Aktierne har bevæget sig helt forskelligt

Læs også: Positivt skifte i boligmarkedet: 'Et solstrejf på en grå og våd vinterhimmel'