Henter kommentarer

Dansk aktie banker resten af Europa

Foto: Zealand Pharma
Vis mere

Zealand Pharma-aktierne tager sig mandag en tur mod de højere luftlag.

Biotekselskabets aktier stiger med hele 30 pct. i skrivende stund mandag, og det er den største stigning blandt de europæiske aktier i det brede Stoxx 600-indeks. 

Det viser tal fra Bloomberg.

Aktien er blevet som skudt ud af en kanon, efter selskabet mandag kunne præsentere nye lovende data om sin kommende fedmekandidat Survodutide.

De første data fra Zealand Pharma og partneren Boehringer Ingelheims fase-2 forsøg viser nemlig, at midlet opnåede »statistisk signifikante« forbedringer i forhold til behandling af non-alkoholisk fedtlever med betændelse (MASH) på 83 pct. af de behandlede patienter i forsøget.

Siden årets start har Zealand Pharma også været den mest stigende blandt aktierne i Stoxx 600. Her er aktien steget med over 67 pct.

De tre største aktiestigninger i Europa siden årets start har været følgende:

  • Zealand Pharma: 67,6 pct.
  • Rheinmetall AG: 47,3 pct.
  • Kongsberg Gruppen: 46,1 pct.

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs mere: Dansk biotekselskab banker op efter nye data

Læs mere: Nyt fra dansk fedmekandidat: 'Potentiale til at blive best-in-class'