Henter kommentarer

Nyt fra dansk fedmekandidat: 'Potentiale til at blive best-in-class'


Et lægemiddel under udvikling kan blive det bedste af sin art, lyder det nu fra selskabet selv.

Nye resultater fra fase-2 forsøget med danske Zealand Pharmas kommede fedmekandidat Survodutide er nemlig lovende. 

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Zealand Pharma, der har specialiseret sig i produkter rettet mod diabetes, fedme samt tarmsygdomme, mandag morgen.

Sammen med partneren Boehringer Ingelheim har man teste det kommende middel, og her viser de nye data at 83 pct. af voksne, der blev behandlet med lægemidlet i fase-2 forsøget, opnåede »statistisk signifikante« forbedringer i forhold til behandling af non-alkoholisk fedtlever med betændelse (MASH). Derudover viste midlet effektivitet i forbindelse med behandling af fedme, fremgår det af meddelelsen. 

Ifølge Zealand Pharma viser resultaterne, at Survodutide har potentiale til at blive »best-in-class« indenfor behandling af netop fedtlever med betændelse (MASH). 

»Vi er meget begejstrede for de positive topline-resultater fra fase 2 forsøget med survodutide i MASH, som blev annonceret i dag af Boehringer Ingelheim, og vi ser frem til den planlagte offentliggørelse af de fulde data på en videnskabelig kongres i første halvdel af dette år,« udtaler David Kendall, der er  Chief Medical Officer hos Zealand Pharma

»Desuden er vi glade for meddelelsen om, at Boehringer har til hensigt at gå videre med yderligere udvikling inden for MASH så hurtigt som muligt, da de skrider frem med rekruttering af deltagere til det igangværende fase 3 kliniske forsøgsprogram for fedme,« tilføjer han. 

Af meddelelsen fremgår det, at Survodutide i forsøget er blevet undersøgt i tre forskellige doser og at alle har vist forbedringer i forhold til MASH. Samtidig viste forsøget med Survodutide ingen »uventede sikkerheds problemer« - end ikke på den højeste dosis.  

De fulde resultater af fase-2 forsøget vil blive præsenteret i de kommende måneder. 

Zealand Pharma-aktien er steget med 114,1 pct. det seneste år. 

Læs også: Kendt investor sælger ud af populær chip-aktie for første gang siden 2021

Læs også: Aktiedirektør: Det kan koste dig dyrt