Henter kommentarer

Kendt investor sælger ud af populær chip-aktie for første gang siden 2021


Den kendte tech-investor Cathie Wood, der står i spidsen for Ark Invest har for første gang siden 2021 solgt ud af sine aktier i verdens største mikrochipproducent TSMC. 

Det sker ifølge finansmediet Bloomberg, som et led i at reducere Akt Invests eksponering mod Nvidia, hvortil TSMC leverer masser af chip. 

Således skulle ETF'en Ark Autonomous Technology and Robotics fredag have solgt 8.599 TSMC-aktier noteret i USA, skriver Bloomberg. Samme dag skulle Ark i samme ETF have solgt 2.362 aktier i chipgiganten Nvidia

Hvis det skete til lukkekursen for TSMC-aktien fredag, vil det betyde at Wood har solgt TSMC-aktier for 1,1 mio. dollar - svarende til 7,6 mio. kr. 

Tech-investoren Cathie Wood var en af Wall Streets store stjerner i 2020, hvor hendes fond, ARK Innovation ETF bragede i vejret. I løbet af 2020 steg hendes fond med 155 pct.

Siden da, har det været mere udfordrende på børsmarkedet for Cathie Wood. Dog har hun været en af de første investorer der talte om potentialet i aktierne indenfor AI-segmentet. 

I stedet for at fokusere på nogle af de store vindere indenfor det segment lige nu, reducerer Cathie Wood i øjeblikket sin eksponering mod eksempelvis Nvidia, for at investere i mindre selskaber som UiPath og Twilio, skriver Bloomberg. 

Læs også: Aktiedirektør: Det kan koste dig dyrt

Læs også: Aktierne er skudt i vejret - porteføljeforvalter tror, at det kun lige er begyndt