Henter kommentarer

Chr. Hansen-aktien har ikke været med til børsfesten - dette kan måske holde hånden under kursen


Børsfesten har været afholdt uden den danske ingredienskæmpe Chr. Hansen.

Aktien er siden årets begyndelse faldet godt 9 pct., mens det danske C25-indeks til sammenligning er steget 10 pct. Investorer bør imidlertid finde trøst i, at Chr. Hansens »bæredygtighedsprofil vil begrænse en længerevarende negativ kursudvikling.« Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat til bankens kunder.

»Vi vurderer, at Chr. Hansen gradvist vil få genvundet investorernes tillid når de får bevist, at de har de nødvendige kompetencer til succesfuldt at eksekvere på 2025-strategien, alt imens investorerne skal overbevises om, at selskabet er i stand til at genoprette en positiv lønsomhedsudvikling,« hedder det i notatet om det danske selskab, der udvikler og sælger ingredienser til især fødevareindustrien.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Handelsbanken hæfter sig samtidig ved, at Chr. Hansen har opkøbt tre selskaber - Jennewein, HSO og UAS Labs - hvor integrationen ser ud til at være på rette spor. Kvaliteter i det danske selskab er imidlertid afspejlet i prisfastsættelsen, lyder vurderingen fra bankens strateger:

»Da aktien handles til en P/E på 38,7x for 2021/22 vurderer vi [...], at Chr. Hansens kvaliteter og den tiltalende ESG-profil allerede er reflekteret i prisfastsættelsen.«

Handelsbanken har en Hold-anbefaling på Chr. Hansen-aktien samt et kursmål på 625 kr.

Læs også: Under overfladens stilhed er værdierne blevet revet rundt på det danske aktiemarked

Læs også: Derfor ser storinvestor potentiale i value-aktier flere år frem