Henter kommentarer

Dansk aktie i kollaps - det er der sket


En lille dansk aktie kollapser i mandagens børshandel.

Det er aktien i Aquaporin, der falder op mod 33 pct.

Det uhyggelige fald i Aquaporin-aktien sker på en dag, hvor vandaktien er påvirket af handlen med såkaldte tegningsretter, påpeger porteføljeforvalter Michael Voss fra Fundamental Invest.

Den danske formueforvalter følger det danske aktiemarked indgående og har derfor også bidt mærke i vandaktiens kursbevægelse.

»Der er tale om en teknisk bevægelse,« bemærker Michael Voss om selskabet, der har specialiseret sig inden for vandrensning.

Eksisterende aktionærer i Aquaporin har fået tildelt fire tegningsretter for hver aktie, som de ejer i vandselskabet på tildelingstidspunktet, oplyser Aquaporin

Det er netop disse tegningsretter, der er blevet optaget til handel i mandagens aktiehandel.

En tegningsret er et værdipapir, der giver eksisterende aktionærer mulighed for at købe nye aktier i sit selskab. Det sker typisk, når selskabet er på vej ud i en pengejagt - en såkaldt kapitalforhøjelse - blandt sine investorer. 

Tegningsretterne sikrer, at nuværende aktionærer har mulighed for at opretholde deres procentvise ejerandel i selskabet, så man ikke bliver udvandet af de nye aktier, som selskaber trykker, når det vil skaffe penge.

Aktien i det danske selskab er faldet næsten 68 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.