Henter kommentarer

Dansk aktie var tidligere vækstaktie: 'Der skal snart ske noget'

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Det kræver tålmodighed at være investor i den engang så sprudlende vækstaktie Chr. Hansen, når indtjeningen og aktiekursudviklingen står stille.

Sådan lyder det fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar onsdag morgen. Kursudviklingen i Chr. Hansen har nemlig været alt andet end munter de sidste tre år , forklarer han.

Chr. Hansen vadede ifølge ham tidligere fra succes til succes, hvilket var med til at sende aktiekursen i vejret, men »udover det årlige udbytte og ikke mindst den ekstraordinære udlodning fra i år efter salget af Natural Colors divisionen, er aktiekursen faldet med mere end 10 pct - akkumuleret på 3 år.« Det gør det til en af de danske C25-aktier, der har klaret det dårligst i den periode, bemærker investeringsøkonomen.

»Udviklingen illustrerer, at der er en hårfin grænse mellem succes og fiasko, når et kvalitetsselskab, som handles til tårnhøje nøgletal og forventninger, lige pludselig må sande, at vækstforventningerne falder,« forklarer Per Hansen.

Læs også: Lau Svenssen om Hexagon Composites

»Chr. Hansen har tidligere været en vækstaktie. Hvis kvalitetsselskabet igen skal tilbage i det gode aktieselskab kræver det at væksten ikke kun vender tilbage, men at den også kan fastholdes varigt. Investorerne er tvivlende overfor det, og måske vil de, inden så længe kæde udviklingen sammen med tiltrædelsen af den dengang nye direktør Mauricio Graber, som netop har været i Chr. Hansen i lidt mere end 3 år?« lyder det fra Per Hansen.

Han understreger dog, at selskabet i hans optik er et kvalitetsselskab, men »der formentlig snart [skal] til at ske noget i selskabet, hvis investorerne ikke for alvor og mere varigt skal til at revurdere aktien og investeringscasen.«

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'De burde være i enhver portefølje'

Læs også: Investorer mere grådige - venter større afkast end tidligere