Henter kommentarer

Dansk bank vil forkæle investorerne med udbytte


Der er både udbyttekroner og aktietilbagekøb på vej til investorerne i Ringkjøbing Landbobank.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra banken, der i 2022 oplevede en stor kundetilgang og høj aktivitet. Det fremgår  af en fondsbørsmeddelelse fra banken, der netop har fremlagt helårsregnskab for 2022.

Ringkjøbing Landbobank formåede at sikre sig en fremgang på 22 pct. i resultatet efter skat, der landede på 1,495 mio. kr.

Læs også: Positiv aktiejanuar lover godt for 2023

Investorerne kan derfor se frem til en pay out-ratio på 65 pct, som dækker over, at 65 pct. af årets resultat sendes tilbage til aktionærerne i form af et udbytte på 7 kroner samt aktietilbagekøb på 770 mio. kr.

Ringkjøbling Landbobank oplevede et 2022 hvor indtægterne steg 18 pct., mens udgifter steg 9 pct. Det gavnede omkostningsprocenten, der blev forbedret, og som endte på 31.

Læs også Jyske Bank: Det kan forklare, hvorfor dine aktier falder

»På trods af krig og inflation blev 2022 igen et godt år for Ringkjøbing Landbobank med stor kundetilgang og høj aktivitet, blandt andet som følge af overtagelsen af SEB’s danske Private Banking-portefølje. Det resulterede i to opjusteringer af forventningerne til basisresultatet og resultatet før skat, senest den 5. december 2022. Begge resultater blev realiseret som udmeldt,« hedder det i en kommentar fra Ringkjøbing Landbobanks topchef, John Fisker.

Banken fremhæver desuden, at man har en »stærk« kreditkvalitet med nedskrivninger på kun 2 mio. kr. ligesom de ledelsesmæssige skøn øges til 794 mio. kroner

I 2023 forventer banken at lande et resultat efter skat i intervallet 1.200 – 1.600 mio. kr.

Læs også: Markedsanalytiker: Det her kan virkelig drive dine aktier