Henter kommentarer

Dansk biotekkæmpe kommer med friske tal: Sundhedsinvestor holder særligt øje med én ting


Den danske biotekkæmpe Genmab præsenterer onsdag sit årsregnskab for 2023, og her er der særligt en ting, det er vigtigt at holde øje med. 

Sådan lyder det fra mangeårig sundhedsinvestor Claus Johansen, der nu er på vej i luften med sin investeringsfond Global Health Invest. 

»Det allervæsentligste bliver den finansielle guidance,« siger Claus Johansen og tilføjer: 

»Vi kender - indenfor et range -, hvad toplinjen kan blive til. Men det er mere, hvad omkostningerne i 2024 kan blive til, der er spændende.«

Sundhedsinvestoren påpeger, at Genmab flere gange har signaleret, at man vil øge omkostningerne til forskning og udvikling (R&D, red.). Det skyldes blandt andet udgifter til Fase-3 forsøg med det populære middel Epkinly.  

»Der kommer til at være en stigning i omkostningerne, men spørgsmålet er, hvad det er for en stigning vi kommer til at se ind i,« siger Claus Johansen. 

Han vil derfor holde særligt øje med, hvad Genmab kommer til at guide i forhold til selskabets driftsoverskud (EBIT). 

»Bliver der vækst i 2024 i EBIT - ja, men spørgsmålet er hvor meget. Jeg forventer selv en lav vækst i EBIT I 2024 i forhold til 2023. Så det bliver interessant,« siger han. 

Læs også: Dansk topchef scorer kassen på aktiesalg

Ifølge konsensusestimater fra Bloomberg indsamlet tirsdag formiddag forventes det, at Genmab lander et driftsoverskud målt på EBIT på 5,32 mia. kr. i 2023. For 2024 er estimatet på 6,39 mia. kr. Claus Johansen forventer, at estimaterne for 2024 skal justeres væsentligt ned. 

Derfor er han også spændt på, hvordan investorerne vil tage meldingen. 

»Jeg kan da godt blive lidt bange for, hvad kursreaktionen kan være. Der kan være, der er nogle der tænker åh nej, så skal vi ud og have nedjusteringer på EBIT og EPS-estimater,« siger Claus Johansen og fortsætter: 

»Og så vil der være nogle, der vil tænke: 'Det vidste vi godt, for selskabet har sagt, at de øger omkostningerne, og det vil vi gerne have, fordi de skal ud og lave fase-3 studier'. Og jeg ved ikke, hvem af de to investorsegmenter, der er størst.« 

Læs også: Fodboldstjerne køber 700.000 aktier i vaccineselskab - aktien banker op

Udover den finansielle guidance forventer Claus Johansen ikke, at regnskabet kommer til at byde på de helt store investor-begivenheder. 

»Jeg tror ikke, de kommer til at sige så meget andet, der er spændende. De kommer ikke til at sige noget om nogle af deres kandidater. Folk kommer nok til at spørge ind til head-to-head studiet, J&J-optionen, men jeg tror ikke, de kommer til at sige noget nyt,« siger Claus Johansen. 

I stedet må investorerne vente med at få data fra kommende midler til senere på året. Du kan blive klogere på, hvilke kandidater Genmab har i sin pipeline her

Genmab-aktien har haft det hårdt på børsen i København det seneste år. I denne periode er aktien faldet med 32,5 pct., mens det danske C25-indeks i samme periode har leveret et afkast på 9,1 pct. Aktien er alene i år faldet med 14,9 pct. viser Bloomberg-data. 

Genmabs regnskab forventes offentliggjort onsdag efter markedet lukker.

Læs også: Sådan kan troskab sikre dig et bedre afkast

Læs også: Milliardforvalternes optimisme når nye højder: Her mener de, afkastet skal høstes