Henter kommentarer

Dansk børskomet stiger markant


Investorerne sender aktien i det danske biotekselskab Gubra op med mere end 6 pct. kort efter dagens børshandel er skudt i gang.

Medvinden kommer i kølvandet på en dugfrisk trading statement for årets første tre måneder, der er offentliggjort tirsdag morgen, og en nylig opjustering.

Gubra-aktien er surfet med på fedmehypen, hvilket har sendt aktien i vejret med over 200 pct. det seneste år.

Biotekselskabet, der har hjemme i Hørsholm, kan fremvise en vækst i omsætningen på 30 pct. mod et fald på 6 pct. samme periode sidste år. Hvordan det ellers er gået Gubra i det seneste kvartal, kan du læse mere om her.

Himmelstormeren meldte mandag ud efter børsluk, at man hæver forventningerne til resten af året. Selskabet venter nu en organisk vækst for CRO-forretningen på mellem 15 og 20 pct. mod tidligere udmeldte mellem 10 og 15 pct.

AT CRO-forretningen ventes at udvikle sig bedre end hidtil ventet, skyldes »høj aktivitet i første kvartal af 2024 og en nuværende solid handels- og ordrebog,« skriver selskabet.

Også EBIT-margin ventes at lande højere – nu mellem 28 og 31 pct. mod før mellem 25 og 28 pct.

Derudover øges udsigterne for Discorvery og Partnership-forretningen med justerede samlede omkostninger med 15 mio. kr. til mellem 160 og 175 mio. kr.

Det højere tal begrunder Gubra blandt andet med omkostninger til UCN2-midlet »inden for sundt vægttab, da vi har besluttet at videreføre dette aktiv til præklinisk toks.«

UCN2 er Gubras mulige lægemiddelkandidat mod fedme, som selskabet meldte ud om i april.

Læs også: Jyske Bank fremhæver hemmelig kontrakt – dansk aktie ser billig ud nu

Læs også: Erfaren investor ville smide 10.000 kr. i stor dansk aktie