Henter kommentarer

Himmelstormeren Gubra med friske tal: Omsætningen springer op


Omsætningen går frem for den danske biotekvirksomhed Gubra, der er sprunget op på børsen det seneste år. 

Det viser et såkaldt Trading Statement, der er sendt ud tirsdag morgen. 

Således vokser Gubra den organiske vækst i omsætningen i første kvartal med 30 pct. i 2024, hvor den i 2023 gik tilbage med 6 pct. 

Den samlede omsætning i kvartalet lander på 65 mio. kr. mod 49,9 mio. kr. i samme periode sidste år. 

Læs også: »Drastisk skifte«: Ny tendens i danskernes investeringsvaner

Tirsdagens melding kommer efter at Gubra mandag var ude og opjustere sine forventninger til året. Det kan du læse mere om her

Det er særligt selskabets CRO-forretning, der vokser i første kvartal. Her lander den organiske omsætningsvækst på 51 pct. mod 19 pct. i første kvartal af 2023 - og omsætningen i denne del af forretningen leverer også 58,5 af de 65 mio. kr der er blevet omsat for indtil videre. 

»Vi havde en stærk start på året med høj aktivitet og fremskridt på tværs af virksomheden. For CRO-forretningen er jeg igen meget tilfreds med at se, at forretningen vokser på tværs af mange sygdomskategorier, og det understreger værdien af at opretholde fokus samt udvide vores katalog over sygdomsmodeller,« udtaler Henrik Blou, der er adm. direktør i Gubra i forbindelse med regnskabet. 

Læs også:Coloplast lander lige under forventningerne på en række vigtige nøgletal

En CRO-forretning dækker over, at et selskab udfører eksperimenter, test eller undersøgelser for andre selskaber, der har lægemidler på vej. CRO står for Contract Research Organization

Gubras driftsresultat (EBIT) viser stadig røde tal, hvor selskabet taber 6 mio. kr. i kvartalet. Det er dog noget mindre end i samme periode sidste år, hvor man havde et negativt EBIT på 19,2 mio. kr.

Gubra har været en af de allerbedste aktier på det danske aktiemarked det seneste år. Alene i 2024 er aktien steget med næsten 150 pct.  

Det skyldes blandt andet, at selskabet arbejder på at udvikle en række potentielle lægemidler til fedmebehandling. 

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Pengene vælter ind hos Jyske Bank - men de skuffer stadig analytikerne

Læs også:Forkæler investorerne - Jyske Bank vil købe egne aktier for op til 1,5 mia. kr.