Henter kommentarer

Dansk himmelstormer i stort dyk - det kan være grunden


Danske cBrain er blevet sendt ud i markant fald i torsdagens børshandel.

Aktien falder 11,7 pct. i torsdagens børshandel.

Det sker i kølvandet på, at det danske softwareselskab i en fondsbørsmeddelelse gør status på forretningen og udviklingen i første kvartal.

cBrain holder fast i sine forventninger til året, hvor man stadig regner med at levere en vækst i omsætningen på mellem 20 og 25 pct. samt en vækst i indtjening før skat på mellem 24 og 30 pct.

Det har nok skuffet nogle investorer, der har taget chancen, fortæller Tobias Friis, der porteføljeforvalter hos Fundamental Invest, som beskæftiger sig indgående med det generelle danske marked.

»Der har nok været nogle opportunistiske investorer, der havde sat næsen op efter en opjustering allerede nu, men den lader vente på sig, og det har skuffet nogle af investorerne,« fortæller han. 

cBrain har også X-dag torsdag, hvilket betyder, at aktien handler uden udbytte. Det kan du læse mere om her.

For cBrain lyder udbyttet på 0,28 kr., hvilket ifølge Tobias Friis ikke er nok til at kunne forklare hele det store aktiefald torsdag, hvor aktien har tabt 24 kr. i værdi.

Analysehuset ABG gentog sin hold-anbefaling af cBrain-aktien efter børsmeddelelsen fra selskabet onsdag. Analysehuset Carnegie følger også cBrain-men har ikke opdateret sin anbefaling siden den 22. februar, og denne lyder stadig på sælg.

cBrain-aktien er det seneste år steget med næsten 115 pct.