Henter kommentarer

Dansk høreapparatskæmpe skuffer analytikerne - stor genopretning fra sidste år


Den danske høreapparatskæmpe GN Store Nord har torsdag morgen offentliggjort regnskab for andet kvartal 2021.

GN leverede i anden kvartal en organisk vækst på 49 pct., hvilket er under forventningerne på 52,3 pct.

Omsætningen lød på 3778 mio. kroner mod forventet 3905 mio kroner. Også driftsresultatet er en snært under forventningerne, eftersom selskabet leverede et EBITA på 635 mio. kroner mod forventet 697 mio kroner.

Selskabet leverede på bundlinjen 2096 mio. kroner, hvilket som forventet er en stor vækst fra samme periode sidste år, hvor resultatet lød på 1341 mio. kroner.

GN Audio

I sidste uge måtte Demant melde om en skuffende vækst i sin headset-division, hvorfor interessenter har haft blikket rettet skarpt mod, hvor højt GN Audio kan holde væksten året ud.

Analytikerne forventede, ifølge gennemsnitsestimater indsamlet af GN selv inden regnskabet, en organisk vækst på 36,5 pct. i headsetproducenten GN Audio i andet kvartal mod en vækst på 32 pct. i den tilsvarende periode sidste år.

Af regnskabet fremgår det, at GN Audio-divisionen leverede en organisk vækst på 32 pct i anden kvartal, hvilket dermed er under analytikernes forventninger.

GN fastholder forventningerne, som i Audio-divisionen lyder på en organisk vækst på mere end 25 pct. samt en EBITDA-margin på mere end 21 pct.

»GN Audio fortsatte med at tage betydelige markedsandele i 2. kvartal 2021 i virksomhedssegmentet med vores innovative verdensførende kontorprodukter,« lyder det fra GN Audios topchef René Svendsen-Tune i en kommentar til regnskabet og tilføjer:

»Vi forventer, at den store efterspørgsel efter vores produkter fortsætter efterhånden som organisationer investerer i hybride og fleksible arbejdsløsninger for at forberede sig på det nye normale efter pandemien.

GN Hearing

Høreapparatproducenten GN Hearing forventes af analytikere at have undergået massiv vækst, da tilsvarende periode sidste år var tungt præget af pandemien og dens første tunge runde nedlukninger, hvorfor det må anses som et meget blødt sammenligningsgrundlag.

Den organiske vækst lød i andet kvartal 2020 således på en negativ vækst på 54 pct., hvor konsensus blandt analytikerne i år lød på 94,6 pct. Med en organisk vækst på 95 pct. overgik GN Hearing således analytikernes forventningerne marginalt.

Af regnskabet meddeler selskabet endvidere, at markedsgenopretningen efter corona varierer signifikant imellem regioner og lande.

Forventningerne fastholdes ligeledes for Hearing-divisionen, der lyder på en organisk vækst på mere end 25 pct. samt en EBITDA-margin på mere end 16 pct.

»Vi har i løbet af kvartalet og under hele pandemien investeret kraftigt i R&D, og med lanceringen af vores nye Jabre Enhance-produktserie, som værende det seneste vartegn for at nå helt nye typer af kunder med diskret høreforbedring, er vi stærkt positioneret til at skabe vækst,« lyder det fra GN-Hearings topchef Gitte Aabo i en kommentar til regnskabet.

(Opdateres)

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Morten Springborg: Investeringsimplikationerne af Fit for 55

Læs også: Seneste nyt fra rentemarkedet: Inflationsmål er nået - kan begynde reducering af obligationsopkøb i år