Henter kommentarer

Dansk kapitalforvalter om grøn aktie: Denne satser vi på – og denne er vi ude af


Der satses på én svensk vindaktie i stedet for en anden svensk vindaktie.

Det fortæller aktiechef Thomas Tang fra kapitalforvalteren Medium Invest i mandagens udgave af podcasten Millionærklubben. Her har man købt op i flere grønne aktier, der i løbet af 2021 har haft en hård medfart. En af de aktier, som Medium Invest har satset på, er svenske Eolus Wind, der driver en række vindmølleprojekter. Det sker på bekostning af et andet svensk selskab, der også har specialiseret sig i vindmølleparker, nemlig Arise.

»Vi er ude af svenske Arise i øjeblikket, da vi bedre kan lide Eolus Wind, som er et sammenligneligt selskab, men som har en bedre, langsigtet portefølje,« forklarer Thomas Tang i Millionærklubben.

Arise er ifølge ham billigere prissat, men har ikke samme langsigtede kvalitetsportefølje, som Eolus Vind har, lyder begrundelsen.

Læs også: Saxo Bank: Grønne aktier har fået tæsk – men rummer kæmpe potentiale

For knap to måneder siden kom Arise med det, som Thomas Tang betegner som en meget ambitiøs langsigtet vækstplan, der blandt andet omfattede, hvor mange megawatt selskabet gerne vil kunne levere i fremtiden. Planen gjorde imidlertid den danske porteføljeforvalter betænkelig.

»Når man ser på deres pipeline, så ser det meget, meget ambitiøst ud. Hvis de kan levere på deres vækstplan, så bliver det en helt fantastisk rejse for både selskabet og absolut også for aktiekursen. Vi er bare skeptisk over for, at man i dag siger, at man gerne vil opbygge en stor portefølje af nye, grønne projekter, for i dag er der mange, der gerne vil det.,« udtaler Thomas Tang og fortsætter:

»De vilkår, som man kan sikre sig land og miljøgodkendelser på og sikre sig godkendelser til at blive tilsluttet strømnettet er nogle helt andre i dag end det, som man kunne for fem år siden, hvor Eolus Vind – som vi foretrækker – sikrede sig deres portefølje. Derfor tror vi, at Eolus Vind har meget bedre vilkår for de projekter, som de har i pipelinen, og det er også derfor, at vi tror, at de kommer til at tjene bedre penge på dem.«

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Der har ifølge Thomas Tang været »lidt problemer« for Arise med hensyn til nogle af virksomhedens projekter, hvor økonomien med hans ord »er skredet«.

»Det er okay, at det sker for et par projekter, men vi skal helst ikke se mere af det, for så kunne det vise, at projekterne har en dårligere kvalitet, end man umiddelbart kunne antage, så det ville jeg holde øje med, hvis man er i Arise-aktien,« udtaler Thomas Tang.

Thomas Tang har stået i spidsen for Medium Invest siden 2013. Du kan høre mere om Thomas Tangs syn på markedet og aktierne, som Medium Invest satser på, i podcastvideoen overfor.

Læs også: Aktiechef ser risiko for stort aktiedyk

Læs også: Kapitalforvalter jagter aktiejuveler – 7 aktier de satser på